O fostă angajată a companiei Pfizer a furat documente secrete despre vaccinul împotriva COVID-19, înainte de a-şi da demisia

O fostă angajată a companiei Pfizer a furat documente secrete despre vaccinul împotriva COVID-19, înainte de a-şi da demisia

În plângerea depusă se menţionează că firmele concurente de pe piaţă au încercat în mai multe rânduri să recruteze angajaţi ai companiei  „mai ales în 2021”.

Compania Pfizer a dat în judecată o angajată pentru că ar fi furat „zeci” de documente confidenţiale, inclusiv unele legate de vaccinul său împotriva COVID-19, în timp ce se pregătea să plece la o firmă concurentă, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Pfizer a depus o plângere la tribunalul federal din San Diego în care a acuzat-o pe Chun Xiao Li, o fostă angajată că a încălcat acordul de confidenţialitate după ce a descărcat peste 12.000 de fişiere în conturile şi dispozitivele ei personale de pe laptopul de muncă, potrivit Mediafax.

Materialele conţin evaluări interne şi recomandări despre vaccinul COVID-19, relaţia Pfizer cu partenerul său german BioNTech şi prezentări legate de cercetările privind anticorpii pentru cancer.

Compania a spus că Li, un director asociat de statistică, a încercat în mod repetat să-şi acopere urmele, oferind chiar şi un laptop „momeală”.

Pfizer a spus că Li a demisionat după 15 ani petrecuţi în companie şi pare să aibă o ofertă de a se alătura de la Xencor, o companie din California, care se concentrează pe tratamente pentru cancer şi boli autoimune.

De asemenea, în plângerea depusă se menţionează că firmele concurente de pe piaţă au încercat în mai multe rânduri să recruteze angajaţi ai companiei  „mai ales în 2021”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările