Nord-estul Statelor Unite, lovit de primul uragan din ultimii 30 de ani

Nord-estul Statelor Unite, lovit de primul uragan din ultimii 30 de ani

FOTO Shutterstock

Locuitorii din nord-estul Statelor Unite s-au pregătit în ultimele zile pentru sosirea primului uragan în decurs de 30 de ani, botezat Henri, aşteptat se se intensifice sâmbătă odată ce va atinge uscatul, informează AP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Henri este aşteptat să se intensifice, sâmbătă, de la stadiul de furtună tropicală la uragan, a transmis National Hurricane Center.

Impactul lui va fi resimţit în statele din nord-est, weekendul acesta, inclusiv în peninsula Cape Cod, zonă aglomerată în timpul verii.

Potrivit serviciului american, este posibil ca Henri, al cărui traseu a fost imprecis, să lovească uscatul mai întâi în Long Island, înaintea de a se deplasa spre nord. 

Casa Albă a spus că preşedintele Joe Biden a fost informat legat de furtună.

Guvernatorul statului Massachusetts, Charlie Baker, a spus că până la 1.000 de trupe din Garda Naţională sunt pregătite să intervină pentru ajutor, dacă va fi necesar.

„Această furtună este extrem de îngrijorătoare”, a spus Michael Finkelstein, şeful poliţiei din East Lyme, Connecticut. „Nu am mai trecut prin asta de ceva vreme şi nu este vreo îndoială că noi şi restul regiunii New England vom avea reale dificultăţi fiind loviţi de uragan”.

Joi s-au împlinit 30 de ani de când uraganul Bob a lovit Rhode Island şi, pe parcursul lui pe uscat, a ucis 17 oameni şi a provocat pagube materiale în valoare de 1,5 miliarde de dolari. În urma lui Bob, mai multe zile sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică şi apă.

Acum, serviciul meteorologic a avertizat cu privire la posibile inundaţii şi vânt cu viteze foarte mari.

Oficialii din Massachusetts, Connecticut şi New York au avertizat că oamenii ar putea rămâne fără electricitate o săptămână sau mai mult. Autorităţile i-au îndemnat pe locuitorii acestor zone să îşi asigure bărcile, să alimenteze maşinile şi să îşi facă provizii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările