Nava spaţială deţinută de Jeff Bezos va transporta prima femeie pe Lună

Nava spaţială deţinută de Jeff Bezos va transporta prima femeie pe Lună

FOTO via Blue Origin

Compania spaţială deţinută de Jeff Bezos, Blue Origin, va transporta prima femeie pe suprafaţa Lunii, a declarat miliardarul, relatează Reuters, citată de news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acelaşi timp, NASA se apropie de o decizie referitoare la selectarea primei nave private capabilă să trimită astronauţi pe Lună până în 2024.
 
”Acesta este motorul (BE-7) care va transporta prima femeie pe suprafaţa Lunii”, a scris Bezos într-o postare pe Instagram cu un video cu testarea motorului, efectuată în această săptămână la NASA Marshall Space Flight Center din Huntsville, Alabama.
 

 
Motorul BE-7, pe care Blue Origin îl dezvoltă de ani de zile, a fost testat timp de 1.245 de secunde şi va alimenta nava Landing Human Landing System.
 
Blue Origin conduce o ”echipă naţională”, ca prim contractor, pe care a format-o în 2019 pentru a ajuta la construirea navei sale Blue Moon.
 
Această echipă include Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman şi Draper.
 
Blue Origin a vizat obţinerea de contracte guvernamentale profitabile în ultimii ani şi concurează cu companiile SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, şi şi Dynetics, deţinută de Leidos Holdings, pentru a câştiga un contract pentru construirea următorului sistem de aterizare lunară umană al NASA pentru a transporta oamenii pe Lună în următorul deceniu.
 
În aprilie, NASA a atribuit un contract pentru dezvoltarea unei nave destinate misiunilor pe Lună echipei Blue Origin, în valoare de 579 milioane dolari, precum şi altor două companii, SpaceX, care a primit 135 milioane dolari pentru a-şi dezvolta sistemul Starship, şi Dynetics, deţinută de Leidos, care a câştigat 253 milioane dolari.
 
NASA este pregătită să aleagă două dintre cele trei companii ”la începutul lunii martie” 2021, pentru a continua construirea prototipurilor de nave pentru misiuni cu echipaj pe Lună începând cu 2024, a spus o purtătoare de cuvânt a agenţiei.
 
Dar fondurile mici pentru sistemele de aselenizare puse la dispoziţia NASA de către Congres, precum şi incertitudinea cu privire la opiniile viitoare ale administraţiei Biden cu privire la explorarea spaţiului, riscă să întârzie decizie NASA de a avansa contractele de aterizare lunară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările