Microparticule de plastic în apa îmbuteliată în 9 ţări

Microparticule de
plastic în apa îmbuteliată în 9 ţări

Sticle de apă imbuteliată FOTO 123 RF

Un studiu american publicat miercuri arată că în mai multe sticle de apă îmbuteliată în 9 ţări s-au găsit microparticule de plastic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetarea a fost făcută la Universitatea Fredonia din New York, sub coordonarea organizaţiei de jurnalism Orb Media şi a examinat 250 de sticle de apă potabilă îmbuteliată în nouă ţări, relatează BBC News.

În urma testelor s-a constat că toate sticlele conţineau corpuri străine, măsurând o medie de 10 particule de platic per litru.

Microparticulele de plastic aveau o lăţime mai mare decât cea a unui fie de păr.

Companiile ale căror mărci au fost testate au declarat că fabricile lor de îmbuteliere îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguraţă şi calitate.

Sherri Mason, profesor universitar de chimie a efectuat analiza.

„Am găsit plastic în sticlă“, a mărturisit cadrul didactic.

„Plasticul a devenit un material răspândit în societatea noastră“, a mai spus profesorul Mason.

Particulele mai mari sunt uşor de văzut după filtrarea apei                         Sursa: ORB MEDIA

Experţii au precizat că oamenii din ţările aflate în curs de dezvoltare, în care apa de la robinet poate fi poluată, ar trebui să continue să bea apă din sticlele de plastic.

Anul trecut, profesorul Sherri Mason a descoperit particule de plastic în probele de apă de la robinet, iar alţi cercetători le-au identificat în fructe de mare, în bere, în sare de mare şi chiar în aer.

Efectele acestora asupra sănătăţii nu sunt cunoscute, însă specialiştii susţin că ele pot contribui la răspândirea bacteriilor şi a substanţelor chimice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările