Joe Biden: Democraţiile occidentale sunt într-o competiţie cu guvernele autoritare

Joe Biden: Democraţiile occidentale sunt într-o competiţie cu guvernele autoritare

FOTO EPA-EFE

Joe Biden a declarat, la finalul summit-ului G7, că democraţiile occidentale concurează cu guvernele autoritare: „Suntem într-o competiţie, nu neapărat cu China, cu autocraţi, guverne autocratice din jurul lumii, democraţiile putând sau nu concura cu ele într-un secol 21 care se schimbă rapid”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ceea ce priveşte China, Biden a spus că cel mai probabil vor exista relaţii directe cu această ţară.

„Aşa cum i-am spus lui Xi Jinping, nu caut un conflict. Acolo unde cooperăm, vom coopera. Acolo unde nu suntem de acord, vor spune asta franc, şi vom răspunde acţiunilor care nu sunt consecvente”, a precizat BIden conform Digi24.

Preşedintele american a mai precizat că apărarea unui aliat care este atacat, aşa cum este prevăzut în articolul 5 al tratatului NATO este o obligaţie sacră. NATO este „vitală pentru capacitatea noastră de a menţine securitatea Statelor Unite pentru restul acestui secol”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Luni are loc summitul NATO, la Bruxelles, şi este primul la care va participa şi preşedintele Joe Biden. Această întâlnire va prilejui reafirmarea valorii esenţiale a relaţiei transatlantice pentru securitatea euroatlantică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările