Jack Lew, confirmat  de Senat ca secretar al Trezoreriei americane

Jack Lew, confirmat  de Senat ca secretar al Trezoreriei americane

Jack Lew, noul secretar al Trezoreriei americane FOTO businessinsider.com

Senatul american a aprobat miercuri numirea lui Jack Lew în fruntea Departamentului Trezoreriei, în ciuda legăturilor sale cu Wall Street, în perioada crizei financiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Lew a primit 71 de voturi „pentru“ şi 26 „împotrivă“. El este succesorul lui Timothy Geithner care a demisionat la sfârşitul lunii ianuarie, după patru ani în cadrul Guvernului, transmite agenţia France Presse. 

Lew îşi va prelua atribuţiile de joi dimineaţă. Ca secretar al Trezoreriei, va juca un rol important în aplicarea unor noi norme de reglementare financiară pentru a evita declanşarea unei alte crize. 

El se alătură Guvernului într-un moment în care statul federal se confruntă cu o perioadă de austeritate impusă, odată cu intrarea în vigoare, vineri, a reducerii automate a cheltuielilor publice.

Jack înţelege ce presupune asumarea provocărilor fiscale şi economice într-un mod echilibrat“, a declarat senatorul Patty Murray.

Liderul majorităţii din Senatul american, Harry Reid, a afirmat că aşteaptă cu nerăbdare „colaborarea în interesul siguranţei economice pe care familiile din clasa de mijloc o merită“, relatează „USA Today“.

La rândul său, preşedintele Obama a declarat că reputaţia sa de „maestru al problemelor fiscale“ l-a ajutat să „aibă succes“ cât timp a preluat unele dintre cele mai dificile sarcini. Preşedintele a adăugat că va continua să se bazeze pe sfaturile şi pe judecata lui Lew „pe măsură ce lucrăm pentru a crea locuri de muncă bune şi ne asigurăm că fiecare american muncitor poate să ducă un trai decent“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările