Fiul bărbatului care a ţinut trei femei captive 10 ani a scris în presă despre una dintre victime în 2004

Fiul bărbatului care a ţinut trei femei captive 10 ani a scris în presă despre una dintre victime în 2004

Ariel Castro (dreapta) apare joi la prima înfăţişare în procesul pentru răpirea şi sechestrarea celor trei femei FOTO Reuters

Fiul lui Ariel Castro, bărbatul din Cleveland care a răpit şi ţinut captive trei femei timp de 10 ani, a relatat despre dispariţia uneia dintre acestea, Gina DeJesus, pentru o publicaţie locale.

În 2004, fiul bărbatului a publicat sub semnătura proprie - Ariel Castro, acelaşi nume cu al tatălui său - un interviu pe care i l-a luat lui Nancy Ruiz, mamei uneia dintre femeile răpite. Acesta a vorbit cu femeia despre cum a reacţionat şi cum s-a descurcat în lunile care au urmat după ce fiica sa, Gina DeJesus, nu s-a mai întors de la şcoală. 

Între timp, Ariel Castro cel tânăr şi-a schimbat numele în Anthony Castro. 

Atunci când a publicat interviul, el era student la jurnalism la Universitatea Bowling Green din Ohio. El a abordat unul dintre editorii publicaţiei locale lunare „Cleveland Plain Press”, căruia i-a explicat că trebuie să scrie un articol ca temă pentru facultate. 

Acum, tânărul susţine că nu a avut vreodată nici măcar o bănuială că tatăl său ar putea fi implicat în răpirea despre care a scris. 

Articolul a apărut în ediţia din iunie 2004 a publicaţiei şi descria cum s-a schimbat atmosfera în cartierul în care locuia tânăra răpită. „Se vede diferenţa. Oamenii au acum grijă de copiii altora. Este păcat că a fot nevoie de o tragedie pentru ca eu să ajung că-mi cunosc cu adevărat vecinii. Dumnezeu să-i binecuvânteze, au fost minunaţi”, i-a povestit mama victimei. 

Ariel Castro, bărbatul suspectat că le-a răpit pe cele trei femei separat, de pe aceeaşi stradă, în interval de câţiva ani, le-ar fi ţinut pe acestea captive mai mulţi ani. 

Bărbatul este singurul suspect al anchetatorilor, care au aflat despre caz doar după ce una dintre femei a reuşit să scape. Ariel Castro, în vârstă de 52 de ani, este un fost şofer de autobuz. Prima sa înfăţişare în faţa unui tribunal va avea loc joi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările