FBI a percheziţionat un apartament în cazul atentatului de la Maratonul din Boston

FBI a percheziţionat un apartament în cazul atentatului de la Maratonul din Boston

Agenţii FBI au controlat un apartament de la periferia oraşului Boston pentru a obţine informaţii noi.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au percheziţionat în timpul nopţii de luni spre marţi un apartament din Revere, o suburbie a oraşului Boston, despre care se crede că poate furniza informaţii despre atentatele de la Maratonul oraşului. Anchetatorii federali au declarat că atentatul nu a fost revendicat până în momentul de faţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul declaraţiei oficiale de la Casa Albă, preşedintele american Barack Obama a evitat cu prudenţă cuvinte precum „teroare” şi „terorism”, însă un oficial din echipa preşedintelui a susţinut că exploziile sunt considerate drept un act de terorism, informează agenţia de presă Associated Press.

Vom afla cine a făcut asta. Vom afla de ce au făcut asta”, a declarat marţi preşedintele. „Orice persoană responsabilă, orice grup responsabil va simţi întreaga greutate a justiţiei.

Statele Unite ale Americii şi-au intensificat condiţiile de securitate în special în cele mai mari oraşe, de la Washington până în Los Angeles. Poliţiştii supraveghează repere turistice importante, clădiri guvernamentale, sistemul de transport în comun şi alte mari aglomerări de oameni, cum ar fi evenimentele sportive.

FBI a preluat conducerea anchetei ale cărei piste iniţiale au dus înspre un apartament din suburbia Revere. Agenţii speciali au căutat apartamentul în noaptea de luni spre marţi pentru a obţine informaţii legate de explozia celor două bombe.

Autorităţile au făcut apel la ajutorul oamenilor pentru a le furniza orice dovezi care ar putea contribui la ancheta specialiştilor. Până în momentul de faţă atacul nu a fost revendicat de nicio organizaţie.

Ulterior, o a treia deflagraţie a avut loc la Biblioteca JFK. Oficialii FBI au confirmat „atacul terorist”. Dovezile iniţiale sugerează faptul că atacurile nu sunt rezultatul demersului unui sinucigaş cu bombă.

Până în prezent, anchetatorii sunt de părere că nu este atentatul unui sinucigaş cu bombă, însă este totuşi prematur să excludem complet această ipoteză”, a declarat un oficial al securităţii din Europa, sub condiţia anonimităţii.

Explozia a două bombe în Boston s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin 140 răniţi, dintre care şase se află în stare gravă. Cel puţin opt răniţi sunt copii.


Alte ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Atentate la Boston: cele mai puternice imagini de la atacurile cu bombă din SUA

Organizaţiile internaţionale de presă au obţinut imagini video filmate de persoane aflate la doar câţiva metri de locul în care s-au produs exploziile de la Boston, care au ucis trei persoane şi au rănit peste 140. Dintre acestea, cel puţin 30 se află în stare gravă, iar majoritatea au suferit amputări ale membrelor inferioare.


VIDEO Mărturii de la Boston: „Piciorul cuiva a zburat pe lângă capul meu.” „Era ca o zonă de război, mi-a amintit de 11 septembrie”

„Mi-am dat cureaua pentru a ajuta să oprim sângerarea persoanei care rămasese fără un picior”, povesteşte John Ross, care se afla de faţă atunci când s-au produs exploziile la maratonul din Boston.

 


FOTO O atletă din Craiova stabilită în America a participat la maratonul din Boston. Nuţa Olaru: „Toată lumea a început să fugă disperată ca să se salveze”

Nuţa Olaru, în vârstă de 43 de ani, din Craiova, a participat la maratonul din Boston. Atleta româncă terminase cursa când au avut loc exploziile. Olteanca a declarat că încă îi tremură picioare, însă îi mulţumeşte lui Dumnezeu că este bine.


SUA se pregătesc pentru ce este mai rău, după atacurile cu bombă de la Boston. Autorităţile au luat măsuri draconice de securitate, nivelul de alertă rămâne ridicat

Oraşele americane şi-au sporit măsurile de securitate în scurt timp pentru a încerca să prevină un alt eveniment dezastruos precum atacul terorist din Boston, al căror explozii s-au soldat cu cel puţin trei morţi şi 140 de răniţi.


oliţia din Boston percheziţionează un apartament în legătură cu atentatele de la maraton

Atentatele din Boston nu au fost încă revendicate, iar poliţia nu a anunţat încă identificarea unor suspecţi. Forţele de ordine percheziţionează însă un apartament din suburbia Revere, potrivit Associated Press.

 


Un arab saudit, primul suspect al atentatelor de la Boston

O persoană de origine saudită se află sub supravegherea poliţiei, fiind internată deocamdată la un spital din Boston, potrivit „The New York Post”. Arabul este principalul suspect al autorităţilor pentru atacurile cu bombă care au ucis ieri trei persoane la Boston.


Bărbat misterios pe acoperişul unei clădiri aflate la câţiva metri de locul exploziilor din Boston

O fotografie făcută de un spectator la maratonul din Boston, la scurt timp după ce au explodat primele două bombe în apropierea liniei de final, arată un bărbat suspect mergând pe un acoperiş aflat la câteva zeci de metri de la locul în care s-au produs deflagraţiile.


Dezastre în ziua de 15 aprilie: de la moartea lui Abraham Lincoln la atacul terorist din Boston

Două explozii au avut loc luni în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, iar o a treia deflagraţie s-a petrecut la Biblioteca JFK. Evenimentele din Boston au cauzat moartea a trei persoane.


Atacul terorist din Boston, o recapitulare a dezastrului

Explozia a două bombe în Boston s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin 110 răniţi, dintre care şase se află în stare gravă. Cel puţin opt răniţi sunt copii.

  

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările