Dezastre în ziua de 15 aprilie: de la moartea lui Abraham Lincoln la atacul terorist din Boston

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat terorist la Boston   FOTO AFP
Atentat terorist la Boston   FOTO AFP

Două explozii au avut loc luni în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, iar o a treia deflagraţie s-a petrecut la Biblioteca JFK. Evenimentele din Boston au cauzat moartea a cel puţin două persoane, în timp ce bilanţul răniţilor a crescut la 110.

Ziua de 15 aprilie marchează mai multe evenimente tragice din istorie, deşi dimensiunea acestora nu poate fi deocamdată comparată cu atacul terorist din Boston, SUA. 

În 1865, preşedintele american Abraham Lincoln a murit din cauza rănilor de la cap, după ce a fost împuşcat cu o seară înainte, în teatrul Ford-Theaters din Washington, de actorul John Wilkes Booth,  un simpatizant al statelor sudice. 

Pe 15 aprilie 2013 s-au împlinit 101 ani de la scufundarea vasului Titanic. În 1912, cel mai celebru vapor din lume a lovit un aisberg, iar la două ore după coliziune, se scufundă în Atlanticul de Nord. Doar 710 din cei 2,226 de pasageri au supravieţuit dezastrului.   

În 1989, la meciul Nottingham Forrest - Liverpool, mulţi oameni au murit striviţi pe Stadionul Hillsborough  Foto: guliver getty images

În istoria mai recentă, în 1989, a avut loc ceea ce va rămâne cunoscut în istoria fotbalului sub denumirea de "Dezastrul de pe Hillsborough", unul dintre cele mai negre episoade din sport. Pe arena celor de la Sheffield Wednesday, la semifinala cupei Angliei dintre Liverpool şi Nottingham, 97 de fani ai lui Liverpool au fost pur şi simplu călcaţi în picioare, iar alţi 760 de suporteri au fost răniţi.   

atentat boston foto Reuters

Trei explozii au avut loc în Boston, Massachusetts, în data de 15 aprilie 2013. Biroul Federal de Investigaţii din SUA consideră "atacuri teroriste" exploziile din Boston, afirmă surse oficiale, citate de CNN. Anchetatorii FBI nu au stabilit încă dacă este vorba de un complot terorist intern sau de unul internaţional.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite