Doi adolescenţi români, de 15 şi 16 ani, au fost arestaţi în Utah, Statele Unite, pentru infracţiuni cu carduri bancare. Ei se aflau deja în vizorul FBI

Doi adolescenţi români, de 15 şi 16 ani, au fost arestaţi în Utah, Statele Unite, pentru infracţiuni cu carduri bancare. Ei se aflau deja în vizorul FBI

Infracţiunea de skimming este serios tratată de autorităţile americane        FOTO: Adevărul

Doi adolescenţi români au fost reţinuţi de poliţia americană din statul Utah, fiind bănuiţi de infracţiuni de skimming, legate de furturi de bani de pe carduri bancare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Informaţia a fost prezentată iniţial de publicaţia locală Desert News, care a citat poliţia statului Utah. În articol se arată că cei doi, ale căror vârste sunt de 15 şi 16 ani, au fost opriţi de UHP (Utah Highway Patrol - patrulă a poliţiei pe autostradă n.r.), aceştia aflându-se într-o maşină care venea din Anaheim, California, cu destinaţia Lakewood, Colorado.

Numiţi drept "un grup de ţigani est-europeni" (East European gypsies), cei doi sunt bănuiţi de mai multe fraude cu carduri bancare, carduri cadou şi chiar carduri de acces în camere de hotel. Sergentul Todd Royce menţionează, citat de publicaţia americană, că cei doi ar fi furat informaţiile de pe cardul de credit al unei persoane şi le-ar fi folosit pe o cartelă de acces a unei camere de hotel, în încercarea lor de a se ascunde de autorităţi.

După ce au fost prinşi de poliţia locală, cei doi au fost audiaţi, însă unul cunoştea foarte puţin limba engleză, iar celălalt deloc.

"Un dispecer din ţinutul Sanpete este din România şi vorbeşte limba română fluent. Ea ne-a ajutat prin speakerul telefonului cu traducerea discuţiei cu cei doi tineri. Ambii adolescenţi afirmă că au fost contactaţi de o persoană necunoscută într-o staţie de benzină din California. Aceasta le-ar fi dat câte 400 de dolari pentru a lua un computer, şase skimmere (aparate folosite pentru a colege informaţii de pe carduri, montate pe bancomate n.r.), câteva carduri micro SD şi un cititor de card de credit. Cei doi tineri aveau permise de conducere false", precizează autorităţile americane, citate de Desert News.

Românii au fost duşi în Central Utah Youth Center, un centru de detenţie pentru minori, fiind condamnaţi, în cele din urmă, pentru fraudele menţionate. După o perioadă petrecută în acest centru cei doi au fost eliberaţi şi lăsaţi în grija rudelor.

În ciuda vârstei fragede, cei doi se aflau deja în vizorul FBI, unul dintre ei având chiar antecedente penale pentru furt dintr-un magazin în California. Ei se aflau şi în evidenţa poliţiei de frontieră, fiind în trecut şi deportaţi pentru şedere ilegală. Conform unui mandat, oficiali de la imigrări au declarat că au informaţii potrivit cărora un grup de români călătoreşte prin ţară, folosind skimmere.

Agenţili federali care au lucrat la acest caz au precizat că cei doi tineri români au "călătorit de-a lungul ţării, pentru a fura informaţii de pe carduri de credit şi informaţii confidenţiale de pe acestea, folosind skimmere, un laptop, telefoane mobile şi dispozitive de stocare electronice, găsite asupra lor".

Investigaţiile autorităţilor americane continuă, pentru a depista şi persoana care se presupune că i-ar fi plătit pe cei doi adolescenţi români pentru această "călătorie". Scopul anchetei în desfăşurare este acela de a prinde capii acestor grupuri infracţionale, după cum precizează sergentul Todd Royce.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările