VIDEO Democraţii susţin că Barack Obama îl va nominaliza pe Chuck Hagel pentru postul de şef al Pentagonului

Barack Obama îl va nominaliza pe Chuck Hagel pentru postul de şef al Pentagonului

Preşedintele american Barack Obama îl va nominaliza pe fostul senator republican Chuck Hagel pentru funcţia de secretar al Apărării, anunţul oficial urmând să fie făcut luni, a dezvăluit duminică consilierul unui congresman democrat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai probabil, alegerea va isca certuri în Senat, principala problemă fiind dacă fostul senator de Nebraska chiar susţine aliatul-cheie al SUA - Israelul -, comentează Reuters. Hagel a fost criticat pentru declaraţiile în care punea la îndoială efectivitatea sancţiunilor impuse Iranului din cauza programului său nuclear.

„Administraţia democrată va avea mult de lucru pentru Hagel. Acesta este într-o poziţie mult mai slabă decât era Susan Rice, deoarece Rice măcar avea sprijinul democraţilor", a explicat consilierul democrat, citat de Reuters. „Administraţia a vehiculat numele lui Hagel, iar apoi a uitat să-l apere eficient când a început să fie criticat dur”, a mai spus acesta.

Luna trecută, Barack Obama a sugerat că Hagel ar putea fi un înlocuitor al şefului Pentagonului, Leon Panetta, care a anunţat că se va retrage din funcţie în al doilea mandat al preşedintelui democrat.

„Am fost în armată cu Chuck Hagel. Îl cunosc. E un patriot. Este o persoană care a depus o muncă extraordinară în Senat, o persoană care şi-a servit patria cu curaj în Vietnam”, a declarat la sfârşitul anului trecut preşedintele american Barack Obama.

Chuck Hagel a fost criticat în repetate rânduri de grupuri proisraeliene, de conservatori şi de activişti pentru drepturile minorităţilor sexuale după o serie de declaraţii despre un fost diplomat homosexual şi pentru poziţiile sale faţă de statul evreu şi Iran.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările