Bob Dole, erou în Al Doilea Război Mondial şi fost candidat republican la preşedinţia SUA, a murit

Bob Dole, erou în Al Doilea Război Mondial şi fost candidat republican la preşedinţia SUA, a murit

Avocatul Bob Dole, erou în Al Doilea Război Mondial şi fost candidat republican la preşedinţia SUA, a murit la vârsta de 98 de ani, informează nbcnews.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decesul lui Dole, survenit în somn, a fost confirmat duminică de Elizabeth Dole Foundation şi de familia lui.
 
În luna februarie, Dole a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în stadiul 4 şi că începe tratament.
 
Fost lider al majorităţii din Senat şi nominalizat de republicani pentru a candida la preşedinţia Statelor Unite în 1996, el a susţinut numeroase cauze, de la programul federal pentru bonuri alimentare la conştientizarea cu privire la dizabilităţi.
 
Robert Joseph Dole, născut în Kansas, a fost unul dintre cei mai în vârstă nominalizaţi pentru candidatura la preşedinţie, la vârsta de 73 de ani, dar şi după retragerea din politică, în urma pierderii cursei în faţa democratului Bill Clinton, nu s-a ţinut departe de lumina reflectoarelor.
 
A făcut reclame pentru televiziune, de la Viagra la Visa şi alte branduri. Şi-a ţinut promisiunea faţă de colegii veterani de război de a participa la diverse evenimente dedicate lor la Washington DC.
 
În ciuda ratării din cursa pentru preşedinţie, Dole a avut o carieră impresionantă în politică.
 
A fost republican de top în Senat timp de aproximativ 11 ani (record până la senatorul Mitch McConnell). A fost partener în alegeri al preşedintelui Gerald Ford în 1976, iar în ianuarie 2018, a primit Medalia de Aur a Congresului American, devenind al optulea senator căruia i-a fost oferită distincţia. 
 
În Al Doilea Război Mondial a fost rănit, a rămas invalid, iar serviciul său a fost recompensat cu două distincţii Inima Purpurie şi două Stele de Bronz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările