Biden, despre hotărârea Curţii Supreme cu privire la avort: Aruncă SUA înapoi cu 150 de ani

Biden, despre hotărârea Curţii Supreme cu privire la avort: Aruncă SUA înapoi cu 150 de ani

Joe Biden FOTO Profimedia

Hotărârea Curţii Supreme de a revoca dreptul la avort al americancelor aruncă Statele Unite cu 150 de ani înapoi, deplânge vineri preşedintele democrat Joe Biden într-un discurs la Casa Albă, în care îndeamnă ambele tabere la manifestaţii ”paşnice” şi dă asigurări că ”asta nu s-a terminat”, relatează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Asta nu s-a terminat”, a declarat şeful statului american în finalul acestei alocuţiuni, fără să acceepte întrebări din partea presei.
 
Poporul american ”încă mai are de spus ultimul cuvânt” în această luptă, în curs, pe tema dreptului la avort în Statele Unite, dă el asigurări.
 
”Violenţa nu este acceptabilă niciodată”, subliniză el, ”ameninţările şi intimidarea nu sunt vorbe”.
 
El le spune femeilor că ştie că ele urmează să se confrunte cu ”situaţii incredibil de dificile. Eu vă aud. Vă susţin. Sunt alături de voi”, subliniază el.
 
Şeful statului american subliniază că femeile din state în care există restricţii ale avortului sunt libere să călătorească în alte părţi ale ţării pentru a avorta.
 
”Administraţia mea va apăra acest drept fundamental”, dă el asigurări, subliniind că niciun ofcial nu va putea opri o femeie să călătorească.
 
Biden dă asigurări, de asemenea, că administraţia sa va ”proteja accesul la medicaţie, de exemplu contracepţia”.
 
El anunţă că va proteja accesul la medicamente pentru avort, aprobate de către autorităţi în urmă cu 20 de ani.
 
Însă, avertizează el, în opinia sa, ”mortalitatea maternă va creşte în America” în urma hotărârii Curţii Supreme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările