Biden critică sever ridicarea restricţiilor anti-COVID-19 de către unii guvernatori: „Nu avem nevoie de o gândire de tip Neanderthal”

Biden critică sever ridicarea restricţiilor anti-COVID-19 de către unii guvernatori: „Nu avem nevoie de o gândire de tip Neanderthal”

Joe Biden FOTO EPA-EFE

O controversă pe tema măsurilor anti-COVID-19 se anunţă între liderul de la Casa Albă şi unii guvernatori. Prudent în cazul COVID-19, Joe Biden a criticat sever miercuri ridicarea restricţiilor în unele state americane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statul Texas a anunţat marţi încetarea portului obligatoriu al măştilor sanitare şi redeschiderea magazinelor şi a restaurantelor la „100%” de săptămâna viitoare. Mississippi a făcut aceleaşi alegeri, dar începând de miercuri. „Este timpul”, a scris pe Twitter guvernatorul de Mississippi Tate Reeves.

Aceste măsuri, justificate în special de campania de vaccinare anti-COVID-19 în curs, l-au consternat pe Biden, transmite AFP.

Este o „mare greşeală”, a declarat liderul democrat de la Casa Albă.

„Ultimul lucru de care avem nevoie este o gândire de tip Neanderthal care spune că totul este în regulă acum”, a avertizat Joe Biden.

„Nu este momentul să ridicăm toate restricţiile”, a declarat la rândul ei directoarea Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, Rochelle Walensky, potrivit AFP.

Aceste apeluri la continuarea eforturilor anti-COVID-19, într-o ţară obosită de un an de restricţii fluctuante, se luptă să se facă auzite în faţa concurenţei veştilor bune. În primul rând, bilanţul cazurilor şi deceselor zilnice este mult mai mic decât în urmă cu câteva săptămâni. În al doilea rând, campania de vaccinare este în plină desfăşurare, în prezent cu trei vaccinuri autorizate: cel al alianţei Pfizer/BioNTech, cel de la Moderna şi, de câteva zile, cel al companiei Johnson&Johnson. Peste 78 de milioane de injecţii au fost deja efectuate în SUA, cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 29,4 milioane de cazuri de contaminare, dintre care peste 531.000 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările