Bărbatul care a ţinut trei femei captive timp de 10 ani consola familiile după ce le răpea fiicele

Bărbatul care a ţinut trei femei captive timp de 10 ani consola familiile după ce le răpea fiicele

Ariel Castro a avut joi prima înfăţişare în procesul pentru răpirea, sechestrarea şi abuzarea celor trei femei. FOTO: Reuters

Ariel Castro, bărbatul care a răpit şi sechestrat trei femei timp de 10 ani, s-a oferit în repetate rânduri să o ajute pe Nancy Ruiz, mama uneia dintre femei, răpită în 2004 atunci când se întorcea de la şcoală. Bărbatul o cunoştea pe mama victimei din copilărie.

Ani la rând după dispariţia Ginei DeJesus, mama acesteia, Nancy Ruiz, a fost abordată de Ariel Castro, un bărbat pe care-l cunoştea de când erau copiii şi despre care nu avea nici măcar o bănuială că ar putea fi implicat cumva în răpirea fiicei sale. 
 
Chiar şi anul trecut, Castro, un fost şofer de autobuz în vârstă de 52 de ani, a vorbit cu Ruiz şi a întrebat-o cum o mai duce, povesteşte mama victimei pentru ABC News. 
 
 
Ariel Castro a avut ieri prima înfăţisare în instanţă în procesul deschis de autorităţi. Acesta riscă pedeapsa cu moartea, după ce, pe lângă răpire, sechestrare şi viol, le-a bătut pe femei în repetate rânduri, cauzând mai multe pierderi de sarcină. 
 
„Comitetul îl va acuza pentru fiecare act de agresiune sexuală şi tentativă de omor, şi fiecare act de crimă deosebit de gravă comisă prin întreruperea sarcinii”, a declarat procurorul comitatului Cuyahoga, Timothy McGinty, adăugând că va căuta să obţină acuzaţii pasibile cu pedeapsa cu moartea.
 
Legăturile dintre familia agresorului şi cea a victimei nu se opresc însă aici. 
 
În 2004, la scurt timp după dispariţia Ginei, fiul lui Ariel Castro a intervievat-o pe Nancy Ruiz. El a publicat chiar un articol într-o publicaţie locală în care descria cum se descurcă mama victimei şi cum a schimbat un astfel de eveniment comunitatea. 
 
Atunci când a publicat interviul, el era student la jurnalism la Universitatea Bowling Green din Ohio. El a abordat unul dintre editorii publicaţiei locale lunare „Cleveland Plain Press”, căruia i-a explicat că trebuie să scrie un articol ca temă pentru facultate. 
 
Acum, tânărul susţine că nu a avut vreodată nici măcar o bănuială că tatăl său ar putea fi implicat în răpirea despre care a scris. 
 
Articolul a apărut în ediţia din iunie 2004 a publicaţiei şi descria cum s-a schimbat atmosfera în cartierul în care locuia tânăra răpită. „Se vede diferenţa. Oamenii au acum grijă de copiii altora. Este păcat că a fot nevoie de o tragedie pentru ca eu să ajung că-mi cunosc cu adevărat vecinii. Dumnezeu să-i binecuvânteze, au fost minunaţi”, i-a povestit mama victimei. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările