Barack Obama, un preşedinte impopular

Barack Obama, un
preşedinte impopular

Mai mult de jumătate din cetăţenii americani nu mai au încredere în Barack Obama. FOTO: Reuters

Popularitatea lui Barack Obama nu a fost niciodată atât de scăzută ca în prezent, potrivit datelor furnizate de un sondaj publicat marţi care arată că, pentru prima dată în ultimii cinci ani, majoritatea americanilor consideră că preşedintele american nu este onest şi nu merită încrederea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 54% din americani chestionaţi de Institutul de Statistică al Universităţii Quinnpiac nu sunt de acord cu politica dusă de Obama, faţă de 39% care au o opinie favorabilă, relatează AFP.  

În urmă cu o lună, pe 1 octombrie procentele erau încă relativ favorabile preşedintelui american, fiind susţinut de 45% din americani, în timp ce 49% nu-i acordau susţinerea.

Preşedintele republican, George Bush, a devenit, de asemenea, impopular în timpul celui de-al doilea mandat. Principala problema care l-a adus pe Obama în acest punct pare să fie planul său de reformă a sistemului sănătate.

Lansarea iniţiativei-pilot a reformei a dus la pierderea încrederii mai ales în rândul femeilor. Doar 40% din femei sunt de acord cu politica dusă de Obama, în timp ce 51% se opun.

Sondajul realizat de cei de la Quinnpiac arată că majoritatea americanilor sunt pesimişti în ceea ce priveşte consecinţele Obamacare asupra sectorului de sănătate american. Doar 19% dintre cei chestionaţi cred că sistemul de sănătate va cunoaşte o ameliorare, faţă de 43% care au o părere negativă, în timp ce 33% cred că nu va avea loc nicio schimbare.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 2.545 de persoane din Statele Unite în perioada 6-11 noiembrie, marja de eroare fiind de +/- 1,9 puncte procentuale..

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările