Autorul atacului din Texas, mesaje înfiorătoare către o fată: „Tocmai am împuşcat-o pe bunica în cap“, „Mă duc la o şcoală primară şi voi deschide focul“

Autorul atacului din Texas, mesaje înfiorătoare către o fată: „Tocmai am împuşcat-o pe bunica în cap“, „Mă duc la o şcoală primară şi voi deschide focul“

Salvador Ramos, autorul atacului mortal de la şcoala primară din Uvalde, Texas, i-ar fi trimis o serie de mesaje text înfiorătoare unei fete pe care a cunoscut-o online, în care descria cum tocmai îşi împuşcase bunica şi urma să "deschisă focul asupra unei şcoli primare", relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit capturilor de ecran analizate de CNN şi a unui interviu cu adolescenta, care a afirmat că a ţinut legătura cu tânărul timp de săptămâni, Ramos s-a plâns că bunica lui ”vorbeşte la telefon cu AT&T (n.r. companie de telecomunicaţii din SUA)” despre telefonul său.
 
”Este enervant”, a scris el, iar şapte minute mai târziu i-a trimis un mesaj în care afirma că tocmai o împuşcase pe bunica sa în cap.
 
Câteva secunde mai târziu, băiatul a precizat că ”se duce la o şcoală primară (chiar acum), asupra căreia va deschide focul”.
 
Mesajul respectiv a fost trimis la 18.21 CET, respectiv ora 11.22, Texas. Acesta a fost ultimul mesaj pe care Ramos l-a trimis fetei.
 
Adolescenta, în vârstă de 15 ani, locuieşte în Frankfurt, Germania, şi a dezvăluit că a început să discute cu Ramos prin intermediul unei reţele sociale pe 9 mai. El i-a trimis fetei videoclipuri, selfie-uri şi a discutat despre planul de a o vizita în Europa, potrivit videoclipurilor şi mesajelor scrise.
 
Într-un mesaj, tânărul i-a trimis captura de ecran a unui itinerariu de zbor pe Google din San Antonio şi a precizat că o va vizita ”curând”.
 
Ea a spus că Ramos i-a spus luni că a primit un pachet de muniţie şi că gloanţele se vor extinde când vor lovi o persoană.
 
La un moment dat, fata a întrebat ce plănuia să facă, iar tânărul i-a răspuns că este surpriză şi ”să aştepte”.
 
Marţi, la ora 11.01 (Texas), Ramos a sunat-o şi i-a spus că o iubeşte. Apoi, aproximativ 20 de minute mai târziu, la 11.22, i-a trimis un mesaj în care confirma că şi-a împuşcat bunica, a declarat fata.
 
Cei doi tineri au vorbit zilnic pe FaceTime. Adolescenta a mai spus că au comunicat şi prin intermediul unei aplicaţii de transmisiune în direct numită Yubo şi s-au jucat împreună pe o aplicaţie de jocuri numită Plato.
 
El o întreba cum e viaţa ei în Germania. Fata a precizat că Ramos petrecea mult timp singur acasă, dar ”părea fericit şi confortabil să vorbească cu mine”.
 
Au fost însă şi alte mesaje text care au alarmat-o. Într-unul din ele, Ramos i-a spus că ”a aruncat pisici moarte în casele oamenilor”.
 
Adolescenta a evocat că a avut impresia că era un băiat solitar, deoarece niciodată nu avea planuri să iasă cu prietenii lui când vorbeau. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările