Un Boeing 777 aparţinând companiei ruse Rossiya a aterizat de urgenţă la Moscova din cauza unei probleme la motor

Un Boeing 777 aparţinând companiei ruse Rossiya a aterizat de urgenţă la Moscova din cauza unei probleme la motor

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei ruse Rossiya a fost nevoit să aterizeze de urgenţă vineri la Moscova FOTO EPA-EFE

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei ruse Rossiya a fost nevoit să aterizeze de urgenţă vineri la Moscova, în urma unei probleme la motor, la mai puţin de o săptămână după un incident spectaculos la un reactor al unei aeronave asemănătoare în Statele Unite, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În timpul zborului cargo 4520 Hong Kong-Madrid, s-a detectat o funcţionare defectuoasă a senzorului de control al motorului”, a declarat pentru AFP compania într-un comunicat, precizând că ”echipajul a decis să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Şeremetievo”.
 
”Aterizarea a avut loc normal. Avionul îşi va relua zborul către Madrid după ora (locală) 12.00 (11.00, ora României)”, anunţă Rossiya, o filială a companiei publice ruse Aeroflot.
 
Site-uri specializate în urmărirea zborurilor au confirmat că aeronava este un Boeing 777.
 
Săptămâna trecută, un reactor al unui Boeing 777 exploatat de compania americană United Airlines a luat foc la puţin tmp după decolare din Denver, în vestul Statelor Unite, şi a pierdut învelişul acestuia.
 
În timp ce avionul se întorcea de urgenţă la aeroport, o ”ploaie” de fragmente a căzut într-o zonă rezidenţială din Denver.
 
Peste 120 de avione de tip Boeing 777 echipate cu anumite motoare Pratt&Whitney (PW4000) au fost imobilizate în lume după acest incident spectaculos.
 
Acest incident reprezintă o nouă lovitură pentru Boeing, a cărui reputaţie a fost afectată dur de eşecurile noului său avion de mediu-curier 737 MAX, implicat în două accidente apropiate, soldate cu 346 de morţi, al cărui zbor a fost interzis timp de aproape doi ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările