Situaţia sanitară, gravă în Rusia: Aproape 800 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Situaţia sanitară, gravă în Rusia: Aproape 800 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore

FOTO EPA-EFE

Rusia a înregistrat 23.508 de contaminări şi 785 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, situaţia cea mai gravă fiind la Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moscova, cu 75 de morţi, se plasează în fruntea listei deceselor provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Capitala Rusiei este urmată de Sankt Petersburg, cu 60 de decese, transmite agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.

Autorităţile sanitare din Moscova au raportat 3.330 de infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, cu aproape 25 % mai multe decât în ziua precedentă.

Primăria Moscovei a anunţat luni că a cheltuit 350 de miliarde de ruble (circa 4,8 miliarde de dolari) în lupta anti-COVID-19.

După ce a alimentat campaniile anti-vaccinare, inclusiv în presa de stat, Guvernul rus şi-a schimbat între timp discursul şi insistă că vaccinarea este

singura cale pentru a combate boala provocată de coronavirusul SARS-CoV-2.

Cu toate că Rusia susţine că dispune de patru vaccinuri anti-COVID-19 - Sputnik V, EpiVacCorona, CoviVac în două doze şi Sputnik Light într-o singură doză - ritmul vaccinării lasă de dorit, mai ales din cauza reticenţei populaţiei faţă de aceste seruri.

Oficial, Rusia este a patra ţară cu cel mai mare număr de infectări (peste 6,3 milioane) şi a şasea ţară cu cel mai mare număr de decese (peste 160.000) de COVID-19 din întreaga lume. Totuşi, în opinia experţilor, bilanţul este mult mai grav, mai ales în privinţa deceselor, întrucât actuala conducere din Rusia dă dovadă de opacitate în comunicarea datelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările