Rusia se opune deschis aderării Ucrainei la Uniunea Europeană: Aceeaşi poziţie ca în cazul aderării la NATO. Reacţia Kievului

Rusia se opune deschis aderării Ucrainei la Uniunea Europeană: Aceeaşi poziţie ca în cazul aderării la NATO. Reacţia Kievului

Dmitri Polianski FOTO EPA-EFE

Conducerea de la Moscova se opune de-acum aderării Ucrainei la Uniunea Europeană (UE), a declarat adjunctul şefului misiunii diplomatice a Rusiei pe lângă ONU, Dmitri Polianski.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anterior, Kremlinul susţine că subiectul integrării Ucrainei în UE „se află într-o altă dimensiune” decât aderarea la NATO.
 
Polianski dă de înţeles acum că Rusia şi-a schimbat poziţia pe acest subiect, urmând să se opună în mod deschis pe modelul în care o face în cazul NATO.

Înainte de a declanşa războiul, Kremlinul a spus că aderarea Ucrainei la NATO este o „linie roşie”.
 
Diplomatul rus afirmă că nu există cale în prezent pentru diplomaţie în războiul din Ucraina şi susţine, deloc surprinzător, că occidentalii sunt de vină.
 
„În această etapă, eu, sincer vorbind, nu văd vreo posibilitate pentru o soluţionare diplomatică, dată fiind poziţia Ucrainei şi încercările ţărilor occidentale de a înteţi conflictul. Trebuie să recunosc că, în prezent, nu există nicio posibilitate pentru diplomaţie”, a declarat Polianski, citat de forbes.ru.
 
De la Kiev, consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a calificat această schimbare de poziţie a Moscovei drept o „ipocrizie clasică”.
 
„Ipocrizie clasică a Rusiei. Ieri Kremlinul era încă împotriva aderării Ucrainei la NATO, dar nu şi la UE. Aceasta dovedeşte o dată în plus că orice cuvânt al Moscovei nu valorează nici măcar hârtia pe care sunt scrise şi nici timpul irosit pentru discuţii”, a declarat Podoliak, potrivit delo.ua.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările