Rusia o convoacă pe ambasadoarea Marii Britanii la Moscova în privinţa remarcilor „nepoliticoase” ale lui Johnson la adresa lui Putin

Rusia o convoacă pe ambasadoarea Marii Britanii la Moscova în privinţa remarcilor „nepoliticoase” ale lui Johnson la adresa lui Putin

FOTO EPA-EFE

Ambasadoarea Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, a fost convocată, joi, la Ministerul rus de Externe, care a protestat împotriva remarcilor ”nepoliticoase” ale premierului Boris Johnson la adresa preşedintelui Vladimir Putin, fiind o ”retorică injurioasă inacceptabilă”, a anunţat diplomaţia rusă, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rusia a protestat ”puternic” în faţa lui Deborah Bronnert cu privire la ”remarcile în mod clar nepoliticoase ale autorităţilor britanice faţă de Rusia, liderul acesteia, oficialii săi, precum şi poporul rus”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe. 

”Într-o societate politicoasă se obişnuieşte să se ceară scuze pentru remarci de acest gen”, a subliniat diplomaţia rusă, denunţând o ”retorică injurioasă inacceptabilă”. 

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, marţi seara, în cadrul postului de televiziune german ZDF, că preşedintele Vladimir Putin nu ar fi lansat ofensiva în Ucraina dacă ar fi fost femeie. El a denunţat apoi această operaţiune militară a Rusiei drept ”un exemplu perfect de toxicitate masculină”. 

La rândul său, Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a declarat miercuri seară pentru LBC Radio că ”viziunea preşedintelui Putin despre propria persoană şi despre lume este sindromul unui om mic, o viziune macho”. 

Ben Wallace a atacat-o şi pe purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, acuzând-o că ”ameninţă pe toată lumea cu arme nucleare” în fiecare săptămână. 

În contextul convocării ambasadoarei britanice, Ministerul rus de Externe a mai subliniat că este ”inacceptabil” ca oficialii britanici să ”răspândească în mod deliberat informaţii false, în special despre presupusele ameninţări ale părţii ruse de a recurge la arme nucleare+”, potrivit comunicatului de presă al diplomaţiei ruse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările