Rinat Ahmetov dă în judecată Rusia pentru distrugerile provocate proprietăţilor sale, mai ales asupra oţelăriei Azovstal

Rinat Ahmetov dă în judecată Rusia pentru distrugerile provocate proprietăţilor sale, mai ales asupra oţelăriei Azovstal

Combinatul siderurgic Azovstal, atacat de ruşi FOTO Profimedia

Miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov a intentat un proces Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru încălcarea drepturilor sale de proprietate, inclusiv asupra combinatului siderurgic Azovstal, bombardat intens şi capturat de armata rusă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rinat Ahmetov (55 de ani), un om de afaceri originar din Doneţk, cere despăgubiri din partea Rusiei pentru faptul că i-a încălcat grav drepturile sale de proprietate în timpul agresiunii militare neprovocate purtate împotriva Ucrainei.

„Pe lângă nenumăratele suferinţe umane produse, invazia rusă a dus la distrugerea pe scară largă a infrastructurii ucrainene. Bombardamentele artileriei ruse asupra uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, pentru distrugerea ultimului bastion al rezistentei ucrainene din acest oraş, a devenit pentru întreaga comunitate internaţională o dovadă a lipsei de respect a Rusiei faţă de dreptul internaţional şi drepturile omului”, se arată într-un comunicat al holdingului System Capital Management (SCM), care aparţine lui Ahmetov.

Oligarhul ucrainean cere să se ia măsuri urgente pentru a preveni jefuirea, deturnarea şi distrugerea de către Rusia a cerealelor şi oţelului produse de companiile SCM. Totodată, solicită CEDO să acorde un statut prioritar cauzei sale.

„Răul nu poate rămâne nepedepsit. Crimele Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva fiecărui ucrainean sunt flagrante. Vinovaţii trebuie pedepsiţi”, cere el.

Rinat Ahmetov apreciază că Rusia îi datorează despăgubiri în valoare de miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările