Putin revine cu imagini de „mascul alfa”: Preşedintele rus s-a scufundat în apă rece în ziua în care ortodocşii pe stil vechi sărbătoresc Boboteaza  VIDEO

Putin revine cu imagini de „mascul alfa”: Preşedintele rus s-a scufundat în apă rece în ziua în care ortodocşii pe stil vechi sărbătoresc Boboteaza  VIDEO

Captură YouTube/ TASS

Confruntat cu reîntoarcerea opozantului Aleksei Navalnîi în ţară şi cu probleme legate de pandemie, Vladimir Putin încearcă să bifeze la capitolul imagine. Preşedintele rus s-a scufundat în apă rece pentru a arăta că sărbătoreşte Boboteaza pe stil vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creştinii ortodocşi pe stil vechi sărbătoresc marţi Boboteaza, în cinstea Botezului lui Iisus în râul Iordan.

Dacă unele regiuni din Rusia au interzis scufundatul în apă în acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, altele au menţinut tradiţia. La Moscova, autorităţile au pus la dispoziţie peste 200 de locuri de scufundat.

Printre cei care s-au scufundat s-a numărat şi preşedintele rus Vladimir Putin, care se ştie că mizează pe atragerea maselor afişând un comportament de „mascul alfa”. Kremlinul susţine, însă, că Putin doar urmează tradiţia.

Un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat, la un post de radio, că baia de Bobotează nu este neapărat necesară, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. „Baia este, în general, un obicei marginal. Cu baie sau fără baie, dacă crezi în Dumnezeu, atunci doar fii creştin... Roagă-te şi mergi la biserică atât de mult cât se poate în condiţii de pandemie”, a spus el.

Rusia este una dintre cele mai grav afectate ţări din lume de pandemia de COVID-19, înregistrând oficial până acum peste 3,6 milioane de cazuri de infectare, dintre care peste 66.500 fatale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările