Propagandiştii de la Rusia-1 zâmbesc la posibilitatea unui atac nuclear asupra oraşului New York: „Ar fi ras de pe hartă” cu o rachetă Sarmat VIDEO

Propagandiştii de la Rusia-1 zâmbesc la posibilitatea unui atac nuclear asupra oraşului New York: „Ar fi ras de pe hartă” cu o rachetă Sarmat VIDEO

FOTO Twitter

O scenă suprarealistă. Prezentatori de la postul de televiziune Rusia-1, un canal de propagandă al regimului Putin, evocă eventualitatea unui atac nuclear asupra New Yorkului. Ei se arată entuziasmaţi de ideea ca metropola din nord-estul Statelor Unite să fie „complet distrusă” de o rachetă Sarmat, al cărei prim test, catalogat drept reuşit, a fost anunţat miercuri de către Vladimir Putin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fragmentul cu discuţia de la Rusia-1 privind un atac cu Sarmat asupra New Yorkului a fost difuzat pe Twitter de Julia Davis, o jurnalistă americană care a creat portalul The Russian Daily Monitor.
 
„Vă puteţi imagina ca unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatorii ai noştri să zâmbească la ideea distrugerii unui oraş?”, scrie ea pe Twitter.
 
Vorbind despre primul test al rachetei Sarmat, prezentată de Putin ca o armă „fără echivalent” în lume, un comentator politic susţine că aceasta este suficient de puternică pentru a distruge un oraş precum New Yorkul, care numără circa opt milioane de locuitori.
 
„Noi nu avem decât o singură ţintă, teritoriul Statelor Unite”, a declarat acesta încurajat de unul dintre moderatori.
 
„Dacă 7,5 megatone ar fi trimise pe teritoriul aşa-zisului nostru partener, atunci ţinte precum New York, un oraş simpatic, ar fi rase de pe hartă, distruse complet, cu o singură rachetă. Deci, ar fi mai bine să nu o facem”, a continuat prezentatorul pe un ton relaxat, declanşând zâmbete în platou.
 
„Americanii nu au rachete de acest tip şi nu vor avea niciodată”, a susţinut el în timp ce derulau imagini prezentate ca fiind de la lansarea Sarmat. Armata rusă a anunţat că a efectuat miercuri un test reuşit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune.
 
„Este cu adevărat o armă unică ce va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă”, a declarat Vladimir Putin după efectuarea testului.
 
Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk, din nord-vestul Rusiei, şi a lovit o ţintă la circa 6.000 de kilometri depărtare, în peninsula Kamceatka.
 
Testarea acestei rachete, care poate fi echipată cu zece sau chiar mai multe focoase nucleare, nu este o surpriză pentru Occident, dar survine într-un moment de tensiuni geopolitice extreme în contextul războiului dus de Putin în Ucraina. 
 
Pentagonul dă asigurări că nu este decât un test de „rutină” şi nu constituie „o ameninţare” pentru Statele Unite şi nici pentru aliaţii săi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările