Primele imagini din spital cu soldaţii ucraineni de la Azovstal care s-au predat ruşilor. Cum sunt trataţi răniţii FOTO

Primele imagini din spital cu soldaţii ucraineni de la Azovstal care s-au predat ruşilor. Cum sunt trataţi răniţii FOTO

Foto EPA-EFE

Ministerul rus al Apărării a publicat primele imagini de la spitalul din Novoazovsk, în regiunea Doneţk, unde au fost duşi soldaţii ucraineni răniţi care au părăsit combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol. Potrivit autorităţilor ruse, aproape 1.000 de soldaţi ucraineni „s-au predat” în ultimele două zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din imaginile publicate de ministerul rus se văd condiţiile în care sunt ţinuţi soldaţii ucraineni - în saloane modeste, cu paturi de campanie.

Ministerul rus al Apărării a postat şi un video în care soldaţii ucraineni spun că primesc mâncare, apă, îngrijiri medicale, dar şi că nu au fost supuşi unor presiuni fizice sau psihice, relatează Reuters.

FOTO EPA-EFE

Autorităţile ucrainene vor să elibereze soldaţii de la Azovstal printr-un schimb de prizonieri. Apărătorii Mariupolului, care au rezistat două luni în uriaşa oţelărie Azovstal, au devenit simbolul rezistenţei în acest război.

În schimb, autorităţile ruse au spus de nenumărate ori că soldaţii ucraineni din regimentul Azov sunt combatanţi neonazişti. Un parlamentar rus care participă la negocierile de pace cu Ucraina a declarat chiar că militarii ucraineni care s-au aflat la Azovstal „nu merită să trăiască” şi că Rusia ar trebui să ia în considerare pedeapsa cu moartea pentru „luptătorii naţionalişti” din Batalionul Azov.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că militarii capturaţi „vor fi trataţi conform normelor internaţionale”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările