Peste 50 de nave de război se află în construcţie în anul 2017, anunţă ministrul Apărării

Peste 50 de nave de război se află în construcţie în anul 2017, anunţă ministrul Apărării

Rusia îşi continuă programele de înarmare/ Foto: EPA

Ministrul Apărării Rusiei, Sergei Shoigu, a declarat marţi că peste 50 de nave de război se află în construcţie în acest an, adăugând că anul viitor marina militară va organiza un exerciţiu militar în apele neexplorate ale Oceanului Arctic.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În acest moment, pentru anul 2017 avem 35 de contracte pentru a dezvolta 53 de nave de război şi alte nave logistice”, a afirmat Shoigu în cadrul unei conferinţe.

În acest an, United Shipbuilding Corporation a finalizat mai multe proiecte, printre care corveta Sovershenny ce a intrat în dotarea Flotei din Pacific, spărgătorul de gheaţă Ilya Muromets, parte a Flotei de Nord şi o navă de salvare şi remorcare pentru flota din marea Neagră, a informat oficialul rus citat de Tass.

„Construcţia de nave de război se desfăşoară conform programului, iar unele nave se află în perioada de teste”, a completat acesta.

Ministrul Apărării a adăugat că Flota de Nord va desfăşura o serie de exerciţii în apele noi ale Oceanului Arctic.

„Flota de Nord va desfăşura o serie de exerciţii în zonele noi, neexplorate are Oceanului Arctic, atât în apele din apropierea ţărmului cât şi în apropierea insulelor din Arctic”.

În anul 2018 Flota de Nord va participa la un important exerciţiu militar menit a testa cel mai nou submarin nuclear intrat în dotarea sa, Prinţul Vladimir.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările