Navalnîi ar putea muri în orice clipă, avertizează medicii săi

Navalnîi ar putea muri în orice clipă, avertizează medicii săi

Aleksei Navalnii FOTO EPA-EFE

Medici apropiaţi de Alexei Navalnîi au cerut să li se permită să îl vadă în închioare pe opozantul rus. Acesta este bolnav şi în greva foamei, iar medicii spun că poate suferi oricând stop cardiac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul personal al  lui Navalnîi, Anastassia Vassilieva, şi alţi trei doctori, printre care şi un cardiolog, au solicitat să aibă acces imediat la opozantul rus, aflat în greva foamei în închisoare. 

Potrivit medicului Anastassia Vassilieva, nivelul concentraţiei de potasiu în sângele lui Navalnîi a atins un nivel critic, „ceea ce semnifică încă o dată o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni dintr-un minut în altul”, relatează EuroNews.

Alexei Navalnîi a anunţat la sfârşitul lunii martie că încetează să accepte hrana şi începe greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie. Acesta acuză administraţia penitenciarului că-i refuză accesul la un medic.

Între timp, Kremlinul continuă prigoana împotriva susţinătorilor lui Navalnîi. Vineri, parchetul din Moscova a înaintat către un tribunal o cerere prin care caută să declare organizaţiile susţinătorilor lui Aleksei Navalnîi „mişcări extremiste”. Dacă va fi dusă la capăt, mişcarea procurorilor ar scoate organizaţiile respective în afara legii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările