Mesajul studenţilor ruşi de ziua lui Obama: preşedintele SUA, portretizat în timp ce mănâncă o banană

Mesajul studenţilor ruşi de ziua lui Obama: preşedintele SUA, portretizat în timp ce mănâncă o banană

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, apare sub forma unei figuri laser în timp ce mănâncă o banană FOTO Reuters

Un grup de studenţi din Rusia a afişat un spectacol de lasere ofensator la adresa lui Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), portretizându-l pe oficialul american în timp ce mânca o banană. Evenimentul a avut loc chiar de ziua lui Obama, iar imaginea a fost proiectată pe ambasada SUA de la Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activiştii grupului „The Moscow Student Initiative“ au afişat un mesaj sarcastic de „La mulţi ani“ preşedintelui american după ce au proiectat pe ambasada americană de la Moscova un personaj ce i se aseamănă lui Obama, cu o pălărie festivă pe cap, în timp ce mănâncă o banană, scrie „Daily Mail“. Recent, Barack Obama a împlinit vârsta de 53 de ani.

„The Moscow Student Initiative“ se descrie ca fiind „un grup pasionat de artă, un cerc de interese comune în care se regăsesc activişti, studenţi şi patrioţi“, revendicând la scurt timp spectacolul de lasere, arată şi „Huffington Post“. „În noaptea de 4 august, activiştii grupului «The Moscow Student Initiative» au proiectat o imagine extraordinară pe ambasada SUA. Imaginea seamănă cu chipul lui Barack Obama. Compoziţia a fost animată şi arată cum figura mânca o banană. La final s-a putut vedea inscripţia «La mulţi ani, Obama»“, a scris grupul pe reţeaua VK, echivalentul rusesc al Facebook-ului.


Cu numai câteva ore înainte de spectacolul laser, o altă „cascadorie rasistă“, după cum scrie şi „International Business Times“, a avut loc pe clădirea opusă ambasadei. Pe peretele construcţiei se puteau vedea caricaturi ale preşedintelui american imitând cele trei maimuţe japoneze care întruchipau principiul proverbial „să nu vezi niciun rău, să nu auzi niciun rău, să nu vorbeşti niciun rău“. De data aceasta, în dreptul caricaturilor stăteau scrise următoarele: „Nu văd... nu aud... nu spun adevărul nimănui“, expresia feţei fiind sugestivă în acest sens.

Eforturile grupului de studenţi vine ca parte a unei campanii de a atrage atenţia asupra a ceea ce „Russia Today“ cataloghează ca fiind ipocrizia SUA cu privire la criza din Ucraina. Anterior, grupul a susţinut demonstraţii împotriva „democraţiei americane“ şi s-a opus sprijinului SUA faţă de un guvern proeuropean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: