Facebook a suspendat o pagină oficială a Ministerului rus de Externe: Reacţia Moscovei

Facebook a suspendat o pagină oficială a Ministerului rus de Externe: Reacţia Moscovei

FOTO Arhivă

Rusia a cerut restabilirea „imediată” a unei pagini de Facebook oficiale a Ministerului rus de Externe, suspendată din cauză că a publicat „conţinuturi ilegale”, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Roskomnadzor, „jandarmul” telecomunicaţiilor în Rusia, a anunţat duminică faptul că a trimis un e-mail companiei Meta, care deţine Facebook, prin care cere „ridicarea imediată a restricţiilor impuse contului oficial” al delegaţiei ruse la Viena, însărcinată cu negocierile în domeniul controlului armamentului.
 
Suspendarea acestui cont „este un act de cenzură” care „încalcă principiul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei”, denunţă Roskomnadzor.
 
Pagina de Facebook respectivă a fost suspendată vineri din cauză că a publicat „conţinuturi ilegale”, potrivit şefului delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov. Pagina era inaccesibilă luni.
 
Konstantin Gavrilov a susţinut duminică pentru agenţia de presă TASS că delegaţia foloseşte această pagină doar pentru a publica comunicate oficiale ale unor oficiali ruşi.
 
Contactat de AGP, grupul Meta, condus de către Mark Zuckerberg, nu a răspuns imediat.
 
În februarie 2021, contul de Twitter al aceleiaşi delegaţii a fost suspendat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările