Conducerea de la Moscova cere ca OSCE să deschidă o anchetă în legătură cu lunetiştii din Kiev

Conducerea de la
Moscova cere ca OSCE să deschidă o anchetă în legătură cu lunetiştii din Kiev

Liderul diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. FOTO: Reuters

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut, sâmbătă, ca Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa să deschidă o anchetă în legătură cu lunetiştii din Kiev, care ar fi ucis zeci de persoane, potrivit reprezentantului moscovit, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cele mai recente informaţii cu privire la problema presupuşilor lunetişti nu pot fi ascunse. Am propus ca OSCE să facă o anchetă obiectivă în această problemă ”, a declarat şeful diplomaţiei ruse în cadrul unei conferinţe de presă susţinute sâmbătă.

Lavrov a denunţat manipularea dusă de actuala conducere de la Kiev, reprezentaţii puterii fiind cei care în ultimul timp au prezentat „multe minciuni”

„S-au spus multe minciuni, care au fost folosite timp îndelungat în scopul de a direcţiona opinia publică europeană într-o direcţie greşită”, a precizat ministrul rus.

Aproape o sută de manifestanţi şi 15 poliţişti au fost ucişi în urma violenţelor de la Kiev

De asemenea, departamentul de presă al Ministerului de Externe al Rusiei anunţat faptul că Lavrov şi secretarul de stat al Sua, John Kerry, au discutat sâmbătă, din nou, la telefon. În cursul acestei conversaţii telefonice, care a avut loc la iniţiativa Statelor Unite, cei doi oficiali „au convenit să continue (să menţină) contactele intensive, cu scopul de a permite reglementarea crizei ucrainene”, potrivit sursei citate.

Lavrov şi Kerry au purtat în ultimele zile mai multe convorbiri telefonice în urma tensiunilor diplomatice din Ucraina.  Administraţia americană a decis la începutul sătămânii suspendarea cooperării militare cu Moscova, introducerea restricţilor în eliberarea de vize şi a publicat un decret privind blocarea averilor persoanelor sau entităţilor ale căror activităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările