VIDEO Viaţa bate filmul. Un tată şi-a învăţat fiica sa râdă la fiecare explozie auzită

VIDEO Viaţa bate filmul. Un tată şi-a învăţat fiica sa râdă la fiecare explozie auzită

Abdullah Mohammed şi fiica sa Salwa Captură YouTube/ AFP

Un tată din Siria şi-a învăţat fiica să râdă de bombe, amintind astfel de o celebră comedie dramatică italiană şi dovedind că viaţa bate uneori filmul.

Ştiri pe aceeaşi temă

În „La vita e bella“, o comedie dramatică italiană realizată de Roberto Benigni, un tată încearcă să-şi ferească fiul de ororile naziste făcându-l să creadă că tot ce îl încojoară nu este decât un joc. Abdullah Mohamed, un tată în vârstă de 32 de ani din Idlib, a decis să procedeze la fel în cazul fiicei sale Salwa, în vârstă de doar trei ani.

Într-un filmuleţ devenit viral în mediul virtual, Abdullah Mohammed arată cum îşi ţine fetiţa departe de frică. El a inventat un joc pentru a ignora războiul, conving-o să râdă de fiecare dată când aude zgomote provocate de căderea unei bombe.

Abdullah o întreabă pe Salwa: „Este un avion sau o bombă?“ Fetiţa îi răspunde: „O bombă. Când vine, vom râde“. Apoi micuţa râde când aude explozia. Tatăl râde şi el, dar fals.

Într-un interviu acordat „Le Parisien“, Abdullah spune că a recurs la acest joc în scopul de a „proteja starea psihologică a Salwei“.

Filmuleţul provine din oraşul Sarmada, atacat intens în aceste zile de forţe loiale lui Bashar al-Assad.

Familia Mohammed s-a mutat aici de la Saraqib, un alt oraş bombardat recent la ordinul lui Assad.

Aproximativ 900.000 de persoane au fugit din calea ofensivei duse în Idlib de Assad cu sprijinul aviaţiei militare ruse. Pe lângă rebeli, atacurile au vizat spitale şi şcoli.

Vineri, ONU a făcut apel la încetarea ostilităţilor în Idlib, transmiţând că se teme că violenţele se pot încheia cu „o baie de sânge“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările