VIDEO Televiziunea iraniană, culmea tupeului: „Se poate spune că doborârea avionului e ceva normal“

VIDEO Televiziunea iraniană, culmea tupeului: „Se poate spune că doborârea avionului e ceva normal“

Doborârea avionului ucrainean a şocat o lume întreagă

Ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în Iran te lasă cu gura căscată dacă priveşti totul de afară. Pentru iranienii de rând însă, această realitate înseamnă o normalitate tragică de 41 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iranul a doborât un avion comercial, a ucis 176 de oameni nevinovaţi, a ascuns, într-o primă fază motivul prăbuşirii aeronavei şi, doar după ce oficialii ţării şi-au dat seama că ucrainenii şi canadienii au dovezi care demonstrează, clar, ceea ce s-a întâmplat, au venit în faţa lumii şi şi-au recunoscut crima.
 
Bineînţeles, acest episod, ce-i drept doar o nouă nenorocire provocată de acest regim din 1979 încoace, i-a indignat pe iranieni care au ieşit pe străzi, în mai multe oraşe ale ţării, sâmbătă seară. La Teheran, protestatarii au fost întâmpinaţi cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.
 
Începând de astăzi, aparatul de propagandă a pornit la turaţie maximă pentru a băga mizeria sub preş şi a prezenta o crimă şocantă drept ceva normal! Drept urmare, a fost difuzat, în cadrul ştirilor, un interviu cu un cetăţean care insistă că doborârea avionului a fost o întâmplare nefericită, dar perfect normală!
 
Interviul a devenit viral în mediul online, după cum se poate vedea aici, şi a stârnit reacţii vehemente din partea iranienilor.
 
Cum a decurs interviul difuzat de televiziunea iraniană?
 
Reporter: Cum va simţiţi după acest incident?
Păi, bineînţeles că sunt trist, fiindcă s-a întâmplat ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple. Şi poate că nu e bine pentru noi, nu e corect. Dar, aşa cum a procedat guvernul, cerându-şi scuze prin preşedintele Rouhani, prin ministrul de externe Javad Zarif, prin şeful Gărzilor Revoluţionare, să sperăm că scuzele lor vor fi o consolare pentru familiile îndurerate şi că ei vor reuşi să se adune. 
 
Reporter: Sunteţi de acord că totul s-a întâmplat din cauza tensiunilor din ultimele zile?
Sigur că da! Am fost sub o presiune infernală, se poate spune că e chiar normal ce s-a întâmplat! Dar chiar şi aşa, n-ar fi trebuit să se întâmple. Noi avem o forţă militară atât de avansată şi atât de competentă, încât aşa ceva n-ar fi trebuit să se întâmple.
 
Reporter: Ce părere aveţi că acum au venit şi au recunoscut, la modul cel mai sincer, ceea ce s-a întâmplat?
Păi, da, asta e un lucru bun ce au făcut...
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările