VIDEO Israel. Premierul Netanyahu, evacuat în timpul unui miting electoral din cauza unui tir cu rachete

VIDEO Israel. Premierul Netanyahu, evacuat în timpul unui miting electoral din cauza unui tir cu rachete

Discursul de campanie pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu îl susţinea marţi seară în oraşul Aşdod a fost întrerupt după ce două rachete au fost lansate în sudul Israelului din Fâşia Gaza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sirene anunţând iminente tiruri cu rachete dinspre Fâşia Gaza au fost auzite marţi la Ashdod (sudul Israelului) în timp ce premierul Benjamin Netanyahu, în campanie pentru legislativele de la 17 septembrie, participa la un miting electoral, potrivit postului naţional de televiziune, relatează AFP.
 
Canalul public israelian Kan 11 a difuzat imagini în care membri ai serviciului de securitate al lui Benjamin Netanyahu se apropie de el în timp ce vorbea de la tribună.
 
Unul dintre ei i-a şoptit la ureche, după care prim-ministrul a făcut cu mâna un gest de rămas bun şi a părăsit clădirea.
 
Într-un scurt comunicat, armata israeliană a informat că două rachete trase dinspre enclava palestiniană au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome.
 
Armata a precizat că sirenele au sunat în apropiere de Ashkelon şi la Ashdod, fără să ofere mai multe detalii.
 
Evacuarea premierului Benjamin Netanyahu a avut loc la mai puţin de trei ore după ce a promis să anexeze o parte strategică din Cisiordania ocupată dacă va câştiga alegerile legislative din 17 septembrie.
 
"Îmi anunţ intenţia de a aplica, într-un viitor guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi a părţii de nord a Mării Moarte", a declarat prim-ministrul în cadrul unei conferinţe de presă de la Ramat Gan, din apropiere de Tel Aviv.
 
Israelul a ocupat Cisiordania în urma unui conflict cu ţările vecine în anul 1967. Cea mai mare parte a comunităţii internaţionale consideră drept ilegale coloniile israeliene din Cisiordania, o regiune locuită astăzi de aproape 3 milioane de palestinieni şi peste 400.000 de israelieni, potrivit unor estimări ale organizaţiei Peace Now. 
 
Premierul israelului şi-a reluat discursul după ce alarmele au încetat. Nicio grupare din Fâşia Gaza nu a revendicat încă incidentul. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: