VIDEO Boeing 787 "Dreamliner" rămâne la sol din cauza unei defecţiuni de stabilitate în zbor

Constructorul aeronautic Boeing şi-a suspendat zborurile de încercare ale noului său avion lung-curier 787 "Dreamliner", din cauza unui defect la o piesă care are rolul de a asigura stabilitatea în zbor, informează, joi, ziarul Seattle Times, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ziarului, inginerii Boeing verifică în prezent cele 23 de aeronave deja asamblate, unele având nevoie de o intervenţie ce poate dura până la opt zile.

Mai citiţi şi:

După accidentul de la Smolensk, demnitarii polonezi vor închiria avioane de tip Embraer 175

Un avion rusesc a aterizat de urgenţă în Siberia, după ce trenul de aterizare a luat foc

Ampenajul orizontal, care pune probleme, este o piesă situată în spatele avioanelor şi are rolul de a le asigura stabilitatea în zbor. La avionul 787, ampenajul este fabricat de grupul italian Aliena.

Contactată de Seattle Times, o purtătoare de cuvânt a Boeing, Yvonne Leach, a apreciat că problema este "regretabilă, dar sub control".

VIDEO Accident aviatic în Indonezia: un avion a ieşit de pe pistă şi a plonjat într-un râu

"Am decis să fim prudenţi şi să efectuăm mai întâi inspecţii", a declarat ea, adăugând că dificultăţile întâmpinate nu vor întârzia calendarul de producţie.

Structura inovatoare a modelului 787, compusă în proporţie de 50 la sută din materiale compozite, precum şi procesul său de fabricare, extins în peste o sută de locaţii, au stat în spatele multor probleme tehnice cu care Boeing a trebuit să se confrunte.

Primul zbor de încercare al avionului Dreamliner a avut loc la 22 decembrie 2009, cu doi ani întârziere. Constructorul preconizează livrarea primului exemplar companiei aeriene japoneze ANA, la sfârşitul anului 2010.

Boeing anunţase la sfârşitul lunii mai că intenţionează să accelereze producţia aeronavei, de la două modele pe lună în prezent, la zece modele pe lună, până la sfârşitul anului 2013. Compania afirmase atunci că progresele în vederea asamblării avionului 787 erau accelerate şi prezentase un carnet de comenzi de 860 de avioane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările