Un reformator, numit în funcţia de prim-vicepreşedinte al Iranului

Un reformator, numit în funcţia de prim-vicepreşedinte al Iranului

Noul preşedinte al Iranului, Hassan Rohani, a numit un politician reformator, Eshaq Jahangiri, în funcţia de prim-vicepreşedinte, relatează Televiziunea publică iraniană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eshaq Jahangiri, fost ministru al Industriilor şi Minelor, a fost numit în funcţia de prim-vicepreşedinte.

Jahangiri este unul dintre apropiaţii fostului preşedinte reformator Mohammed Khatami.

Noul preşedinte al Iranului a fost învestit în funcţie sâmbătă, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teheran. Ceremoniile de învestire în funcţie a noului preşedinte moderat au avut loc în prezenţa liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Ales pe 14 iunie, din primul tur, cu 51% din voturi, Rohani îl succede pe Mahmoud Ahmadinejad, ale cărui mandate au fost marcate de numeroase tensiuni cu Occidentul, în principal din cauza controversatului program nuclear. Imediat după alegere, Rohani a promis "mai multă transparenţă" în programul nuclear, pentru a demonstra caracterul civil al acestuia. Iranul este suspectat de marile puteri occidentale că încearcă să se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul de la Teheran neagă acuzaţiile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: