Un colonist israelian a fost ucis de un palestinian în Cisiordania

Un colonist israelian a fost ucis de un palestinian în Cisiordania

Bărbatul ucis locuia în nordul Cisiordaniei FOTO Reuters

Un colonist israelian a fost ucis cu lovituri de cuţit, marţi dimineaţa, de un palestinian la sud de oraşul Nablus, în nordul Cisiordaniei, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de AFP.

"Un palestinian a înjunghiat un israelien într-o staţie de autobuz în apropiere de punctul de control Tapuach şi l-a ucis", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Louba Samri.

"El şi-a însuşit arma (victimei) şi a folosit-o împotriva poliţiştilor de frontieră care se aflau în apropiere şi au început să tragă în direcţia sa. Cei din urmă l-au rănit şi l-au neutralizat", a relatat ea, precizând că bărbatul "a fost transportat la un spital israelian".

Colonistul israelian, în vârstă de aproximativ 20 de ani, era un locuitor din nordul Cisiordaniei, a adăugat ea.

Autorul atacului este un palestinian originar din regiunea Tulkarem, în nordul Cisiordaniei, a completat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit unor martori oculari, coloniştii au atacat maşini palestiniene din zonă la puţin timp după producerea incidentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările