Studiu: Riscul de complicaţii şi chiar deces în cazul bolnavilor de COVID-19 creşte proporţional cu greutatea

Studiu: Riscul de complicaţii şi chiar deces în cazul bolnavilor de COVID-19 creşte proporţional cu greutatea

Specialiştii au constatat că persoanele cu un exces de greutate, prezintă un risc mai mare de a necesita internare sau chiar terapie intensivă în cazul în care sunt infectaţi cu noul virus.

Obezitatea creşte riscul complicaţiilor sau chiar decesului în cazul persoanelor infectate cu coronavirus, potrivit unui studiu realizat de Public Health England, citat de BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În urma examinării cazurilor de COVID, specialiştii au constatat că persoanele cu un exces de greutate, prezintă un risc mai mare de a necesita internare sau chiar terapie intensivă în cazul în care sunt infectaţi cu noul virus.
 
Dr. Alison Tedstone, nutriţionist şef în cadrul Public Health England, a declarat că dovezile actuale arată clar că persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de complicaţii sau deces din cauza Covid-19.
 
„Pierderea în greutate poate aduce beneficii uriaşe pentru sănătate şi poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva riscurilor cauzate de Covid-19”, a explicat specialista.
 
Marea Britanie are unul dintre cele mai înalte niveluri de obezitate din Europa Occidentală. Aproape două treimi din adulţii din Anglia sunt supraponderali sau obezi, cifre similare fiind înregistrate în Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările