Studiu: Numărul musulmanilor din lume se va dubla în următorii 20 de ani

Numărul musulmanilor din lume se va dubla în următoarele două decenii, faţă de nivelul din anii '90, însă creştinismul va rămâne cea mai importantă religie din lume, arată un studiu dat publicităţii de CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu 20 de ani, în lume existau 1,1 miliarde de musulmani, adică mai puţin de 20% din totalul de 5,3 miliarde de oameni. Peste 20 de ani vor fi de două ori mai mulţi şi vor reprezenta peste un sfert dintre cele 8,3 miliarde de persoane din lume, se arată în studiu

Previziunile pentru următorii 20 de ani:

- Pakistanul va depăşi Indonezia şi va deveni ţara cu cea mai mare populaţie musulmană din lume, în condiţiile în care are deja peste 256 de milioane de locuitori

- Numărul musulmanilor din Statele Unite va creşte cu peste 100%, la 6,2 milioane

- Afganistanul va avea 50,5 milioane de locuitori, faţă de aproape 28,5 milioane în prezent.

- Un sfert din populaţia Israelului va fi musulmană, în timp ce teritoriile palestiniene înregistrează deja unul dintre cele mai mari sporuri demografice din lume.

- Nigeria, unde tensiunile violente dintre creştini şi musulmani au ucis mii de oameni în ultimul deceniu, va deveni o ţară majoritar-musulmană în 2030.

- Peste 10% din populaţia Franţei şi Belgiei  va fi musulmană, iar în Suedia 9,9%.

- În România nu va creşte numărul de musulmani. În prezent sunt 73.000 de musulmani, reprezentând 0,3%. În urmă cu 20 de ani erau 46.000 de musulmani, reprezentând 0,2%.

- În total, în Europa circa 8% din populaţie va fi musulmană în 2030.În raport se mai arată că în Iran creşterea demografică va fi foarte lentă pentru că femeile iraniene se numără printre cele care nasc cei mai puţini copii din lumea musulmană. Cauza este că folosesc metode contraceptive în aceeaşi proporţie cu femeile din SUA - 73%, mai spune CNN.Raportul "Viitorul populaţiei musulmane globale" precizează şi cauzele majorării proporţiei musulmanilor în populaţia mondială: rata mare a natalităţii şi creşterea speranţei de viaţă.

Totodată, islamul pierde aproximativ la fel de mulţi aderenţi pe cât câştigă, astfel că conversiile vor juca un rol relativ mic în acest fenomen.

În ciuda creşterii rapide a islamului, creştinismul va rămâne, probabil, cea mai importantă religie din lume şi în următorii 20 de ani. În prezent există peste două miliarde de creştini în lume - între 30% şi 35% din populaţia globală - şi este puţin probabil ca în 2030 să existe mai puţin de 2,2 miliarde de creştini, potrivit raportului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările