Soare, scoici şi arme. Imagini cu soldaţi mexicani păzind turiştii pe plajele din Cancun | FOTO

Soare, scoici şi arme. Imagini cu soldaţi mexicani păzind turiştii pe plajele din Cancun | FOTO

Foto AFP

Soldaţii Gărzii Naţionale din Mexic au fost filmaţi pe plajele din Cancun printre turiştii în costume de baie oferind o imagine contrastantă a relaxării şi pericolului de violenţă din partea cartelurilor de droguri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urmele bocancilor soldaţilor s-au amestecat cu scoicile duminică la Cancun după ce Mexicul a trimis o unitate specială a Gărzii Naţionale să asigure permanent siguranţa turiştilor în contextul ultimului incident de reglare de conturi între bande rivale pe 17 noiembrie, când doi traficanţi au fost ucişi în apropierea unui hotel de lux.
 
Preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a înfiinţat un batalion pentru siguranţă turistică în contextul în care turiştii sunt prinşi tot mai frecvent în mijlocul schimburilor de focuri, fiind răniţi, ucişi sau obligaţi să-şi găsească adăpost rapid.
 
1.500 de soldaţi ai Gărzii Naţionale în echipament tactic şi înarmaţi au sosit miercuri în statul mexican Quintana Roo unde se află staţiunile turistice Isla Mujeres, Solidaridad, Puerto Morelos şi Tulum, iar de joi au început să patruleze plajele şi străzile.
 
„Este prea puţin şi prea târziu”, a declarat pentru Daily Mail Robert Almonte, expert în organizaţi internaţionale de crimă organizată.
 
Pe 4 noiembrie, un grup de 15 asasini a ucis doi traficanţi de droguri rival pe o plajă de lângă hotelul Hyatt Ziva Riviera Cancún din Puerto Morelos - în plină zi şi obligând turiştii şi muncitorii să-şi găsească rapid un adăpost din calea gloanţelor.
 
Pe 20 octombrie doi turişti - o tânără din California şi o femeie din Germania au fost ucişi în cursul unui schimb de focuri dintre bande într-un bar din Tulum. Alţi trei turişti au fost răniţi în acel incident.
 
„Turiştii sunt ucişi sau agresaţi în staţiuni de ceva timp şi abia de curând preşedintele a decis să creeze această unitate specială destinată în mod special împrejurimilor staţiunii”, a declarat Almonte, fost şerif pentru districtul de vest din Texas şi fost şef de poliţie din El Paso.
 
 Cel puţin 21.495 de persoane au murit până în septembrie în Mexic în incidente violente legate de organizaţii criminale, potrivit datelor guvernamentale.
 
Statul Quintana Roo, cu o populaţie de aproximativ 1,9 milioane de locuitori, a raportat o scădere modestă a crimelor între ianuarie şi septembrie, înregistrând 442 de omucideri, faţă de 463 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

FOTO EPA-EFE

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
  • FOTO AFP
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările