Siria: Rebelii au început să se retragă din oraşul Homs

Siria: Rebelii au început să se retragă din oraşul Homs

Oraşul sirian Homs a fost asediat timp de doi ani de forţele guvernamentale ale lui Bashar al-Assad

Rebelii au început să se retragă miercuri dimineaţa din oraşul vechi Homs, în centrul Siriei, unde sunt asediaţi de peste doi ani de către trupele guvernamentale, au anunţat cele două părţi, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începerea acestei retrageri are loc după încheierea unui acord fără precedent între reprezentanţi ai rebelilor şi şefi ai serviciilor de Securitate.

"Trei autobuze, cu câte un reprezentant ONU la bord, au părăsit către ora (locală) 10.00 (10.00, ora României) vechiul oraş, având la bord 120 de persoane, răniţi, civili şi combatanţi", a declarat pentru AFP negociatorul rebel Abul Hareth.

"Ele se îndreaptă către Dar al-Kabira", un oraş rebel situat la aproximativ 20 de kilometri nord, a adăugat el.

Guvernatorul provinciei Homs a confirmat retragerea. A "început retragerea primei părţi a persoanelor înarmate din Homs", a declarat Talal al-Barazi pentru corespondentul agenţiei oficiale Sana.

"Odată cu plecarea acestor persoane înarmate, operaţiunea de reconciliere va începe, pentru ca Homs să fie un oraş fără arme şi persoane înarmate. Acţionăm pentru ca operaţiunea să se aplice în toate cartierele din Homs", a adăugat el, referindu-se la cartierul Waer, în care se află sute de mii de oameni, inclusiv numeroase persoane strămutate.

Într-o înregistrare video, difuzată de către rebeli, apar bărbaţi care poartă saci în spate şi au faţa acoperită cu cagule urcând în două autobuze de culoarea verde.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările