Programul Alimentar al ONU: Porturile ucrainene trebuie redeschise, altfel se riscă foamete în lume

Programul Alimentar al ONU: Porturile ucrainene trebuie redeschise, altfel se riscă foamete în lume

foto shutterstock

Programul Alimentar al ONU la nivel Mondial (PAM)  este de părere că oamenii din întreaga lume vor avea de suferit dacă porturile din Ucraina cu ieşire la Marea Neagră nu vor fi redeschise cât mai rapid.

Directorul executiv al PAM, David Beasley, a precizat că deschiderea porturilor este absolut necesară deoarece sute de milioane de oameni depind de proviziile livrate din Ucraina. 

"Trebuie să deschidem aceste porturi pentru ca alimentele să poată intra şi ieşi din Ucraina. Lumea o cere, deoarece sute de milioane de oameni din întreaga lume depind de aceste provizii”, a spus David Beasley.

Acesta a declarat că în prezent silozurile de cereale ucrainene sunt pline, relatează news.ro. PAM este îngrijorat de faptul că dacă nu se golesc rapid silozurile şi cerealele nu sunt livrate în ţările care depind de aceste provizii, există riscul ca recolta din 2022 să nu aibă unde să mai fie depozitată si astfel, va fi o risipă masivă. Acest lucru va duce la o creştere a preturilor alimentelor la nivel mondial. 

Estimările organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură estimează că peste 25 de milioane de tone de cereale sunt acum blocate pe teritoriul Ucrainei deoarece porturile sale la Marea Neagră nu sunt active. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările