OMS: Am putea avea un vaccin până la sfârşitul acestui an

OMS: Am putea avea un vaccin până la sfârşitul acestui an

Tedros Adhanom Ghebreyes Foto EPA EFE

Un vaccin anti-COVID-19 ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2020, a declarat marţi Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Vom avea nevoie de vaccinuri şi există speranţă că până la finalul acestui an am putea avea un vaccin. Există speranţă”, a spus Ghebreyesus fără a detalia, la sfârşitul întrunirii Conciliului executiv al OMS unde s-a discutat despre răspunsul global la pandemie.

Germania, Marea Britanie şi Australia au cerut reforme ale OMS în contextul retragerii finanţării din partea SUA şi al unei investigaţii a răspunsului la pandemie a organizaţiei. Trei paneluri independente de experţi care revizuiesc performanţele OMS, inclusiv o legislaţie din 2005 privind restricţiile de comerţ şi călătorie în timpul crizelor sanitare, au oferit actualizări ale muncii lor.
 
„Sperăm să luăm lecţii reale pe care să le implementăm şi să prevenim ca asta să se repete”, a spus Tedros.

Nouă vaccinuri experimentale se află în programul COVAX al OMS, care îşi propune să distribuie două miliarde de doze în toată lumea până la finalul anului 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările