Oman: Infecţie fungică depistată la pacienţii cu COVID-19. „Ciuperca neagră” poate fi fatală

Oman: Infecţie fungică depistată la pacienţii cu COVID-19. „Ciuperca neagră” poate fi fatală

Terapie Intensivă foto Inquam Virgil Simionescu

Medicii Sultanatului Oman au anunţat detectarea unei infecţii fungice la trei pacienţi bolnavi de COVID-19. Ţara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infecţie fungică are un potenţial fatal şi afectează unii pacienţi cu coronavirus. Ministerul Sănătăţii din Oman a raportat că trei pacienţi cu COVID-19 s-au infectat cu mucormicoză, o afecţiune care pune viaţa în pericol cunoscută sub numele de "ciupercă neagră", relatează AP News.

Mucormicoza este cauzată de expunerea la mucegai mucor, care se găseşte frecvent în sol, aer şi chiar în nasul şi mucusul oamenilor. Se răspândeşte prin tractul respirator şi erodează structurile faciale. Uneori, medicii trebuie să îndepărteze chirurgical ochiul pentru a opri infecţia să ajungă la creier, arată sursa citată.

Experţii pun pe seama consumului anumitor medicamente anti-coronavirus fără prescripţie medicală, cum ar fi steroizii, răspândirea acestei infecţii fungice.

Oman se confruntă cu lipsa paturilor pentru bolnavii de COVID-19, iar acest lucru a fost făcut public de medici chiar la televiziunea de stat.

Cazurile din Oman s-au triplat în ultima lună, autorităţile înregistrând marţi peste 2.000 de cazuri noi şi 33 de decese. Cazurile severe şi critice au atins maxime record în ultimele săptămâni, iar spitalele copleşite au fost forţate să refuze pacienţii. Între timp, doar 8,5% din cei aproximativ 5 milioane de oameni din Oman au primit cel puţin o doză de vaccin, scepticismul fiind profund în multe provincii, relatează AP News.

„Ciuperca Neagră” a stârnit pentru prima dată îngrijorare la nivel mondial, în timp ce India s-a luptat cu al doilea val devastator al coronavirusului.

Citeşte şi:

Abu Dhabi: Scanere foarte avansate pentru detectarea înfecţiei cu Covid-19, la intrare în capitala Emiratelor Arabe Unite

Foo Fighters, acuzată de segregare pentru că a susţinut un concert pentru persoane vaccinate anti-Covid

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările