O statuie a lui Isus mai înaltă decât cea de la Rio de Janeiro este în construcţie în Brazilia

O statuie a lui Isus mai înaltă decât cea de la Rio de Janeiro este în construcţie în Brazilia

Statuia lui Isus aflaţă în constructie la Encantado FOTO AFP

O statuie a lui Hristos mai înaltă decât cea de pe Muntele Corcovado din Rio de Janeiro este în construcţie într-un orăşel din sudul Braziliei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Encantado, o localitate de 22.000 de suflete din statul Rio Grande del Sur, va avea până la sfârşitul acestui an o atracţie turistică rară, şi anume cea mai înaltă statuie a lui Isus Hristos din Brazilia.

Lucrarea, care a început în 2019, este coordonată de Asociaţia Prietenii lui Hristos.

Iniţiatorul proiectului este Adroaldo Conzatti, fostul primar al orăşelului, care a decedat în martie de COVID-19.

Ridicată pe colina Cerro de las Antena, Statuia Hristos Protectorul va măsura 43 de metri în înălţime, inclusiv cu piedestalul. Va fi a treia cea mai înaltă statuie din lume. Distanţa dintre braţe va fi de 36 de metri, loc suficient pentru un ascensor şi zone de admirat priveliştea.

Proiectul costă doar două milioane de reali (aproximativ 295.000 de euro), bani obţinuţi din donaţii. Arhitecţii responsabili de lucrare sunt Genesio Moura şi fiul său Markus Moura.

„Va transmite credinţă locuitorilor din Encantado şi va promova turismul în regiune”, se felicită preotul localităţii.

Statuia Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro FOTO EPA-EFE

Inaugurată în octombrie 1938, statuia Hristos Mântuitorul de pe Corcovado are 38 de metri înălţime, inclusiv cu piedestalul. Este considerată un simbol al Braziliei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările