O nouă tehnologie militară israeliană permite vederea prin pereţi

O nouă tehnologie militară israeliană permite vederea prin pereţi

Sistemul Xaver 1000 care vede prin pereţi FOTO Camero-Tech via Insider

O nouă tehnologie militară israeliană permite detectarea oamenilor şi obiectelor dincolo de pereţi având la bază un algoritm de identificare prin inteligenţă artificială, relatează Insider care preia Shephard Media.

Produs de compania specializată în soluţii imagistice Camero-Tech, sistemul Xaver 1000 a fost prezentat în premieră la expoziţia Eurosatury 2022, care a avut loc la Paris, în Franţa.
 
Potrivit companiei, face parte din seria de produse „Vedere prin pereţi” ce au capacitatea  să furnizeze informaţii in timp real cu privire la obiecte şi oameni aflaţi în clădiri, dincolo de uşi.
 
Noul dispozitiv XAVER-1000 este un „sistem esenţial” dedicat armatelor, forţelor de aplicare a legii, unităţilor de informaţii şi echipajelor de salvare.
 
Este un instrument ce poate fi folosit în operaţiuni de ordin tactic datorită abilităţii sale de a detecta prezenţa vieţii dincolo de ziduri alături de informaţii precum numărul de persoane, distanţa faţă de sistem, înălţimea şi orientarea ţintei dar şi configuraţia unei încăperi.
 
Tehnologia poate afişa obiecte vii aflate dincolo de ziduri la o rezoluţie atât de mare încât să identifice dacă o persoană e aşezată, stă în picioare sau e întinsă, chiar dacă aceasta nu s-a mişcat o bună perioadă de timp. De asemenea, pot fi detectate şi părţi ale corpului.
 
Dispozitivul e uşor de folosit, necesitând instruire minimă – are nevoie de un singur operator şi funcţionează pe baza unei interfeţe accesată pe un ecran cu touch, de circa 25 cm.
 
Sistemul poate vedea prin majoritatea materialelor de construcţie, spune Camero-Tech.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările