UPDATE Mubarak ar putea fi eliberat în 48 de ore, anunţă avocatul său

UPDATE Mubarak ar putea fi eliberat în 48 de ore, anunţă avocatul său

Fostul preşedinte Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere în 2011, în urma revoluţiei poporului egiptean

Avocatul fostului preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, susţine că acesta din urmă va fi eliberat din închisoare în maxim 48 de ore, după ce a fost achitat într-un caz de corupţie, anunţă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE  Justiţia egipteană a decis eliberarea fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak în aşteptarea procesului pentru un caz de corupţie, dar fostul lider de la Cairo rămâne în detenţie pentru alt caz, relatează AFP.


Avocatul Fareed El-Deeb a declarat presei că autorităţile judiciare au ordonat eliberarea lui Mubarak într-unul din cazurile de corupţie intentate împotriva fostului preşedinte egiptean.

Mubarak, înlăturat de la putere prin revoluţia din 2011, este anchetat şi într-un alt caz de corupţie, însă, potrivit avocatului său, situaţia va fi clarificată mai târziu în această săptămână.

„Tot ce a mai rămas este o simplă procedură administrativă care nu ar trebui să dureze mai mult de 48 de ore. Ar trebui să fie eliberat până la sfârşitul săptămânii', a afirmat avocatul.

Hosni Mubarak (85 de ani) va fi rejudecat pentru complicitate în uciderea unor manifestanţi în timpul revoltei populare de la începutul anului 2011.

Potrivit cifrelor oficiale, revolta care a condus la înlăturarea lui Mubarak de la putere s-a soldat cu 850 de morţi. Primul proces intentat lui Mubarak s-a finalizat în luna 2012 cu o condamnare la închisoare pe viaţă, dar Curtea de Casaţie a dispus deschiderea unui nou proces, care a început pe data de 11 mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: