Mossadul, în acţiune împotriva noului coronavirus. Agenţii săi au misiunea să localizeze şi să aducă în Israel milioane de kituri de testare

Mossadul, în acţiune împotriva noului coronavirus. Agenţii săi au misiunea să localizeze şi să aducă în Israel milioane de kituri de testare

FOTO Tomer Neuberg/ Flash90

În cooperare cu Shin Bet şi Tsahal, serviciul de informaţii Mossad a adus în Israel aproape 100.000 de kituri de testare de coronavirus. Operaţiunea este abia la început.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Channel 12, serviciile israeliene de securitate asistă Ministerul Sănătăţii în combaterea pandemiei Covid-19.

Acum sarcina Mossadului este să localizeze firme din lumea întreagă de la care să cumpere kituri de testare de coronavirus şi să le aducă în ţară.

Aproape 100.000 de kituri au fost aduse în noaptea de miercuri spre joi în Israel. Guvernul israelian şi-a propus să se doteze cu circa patru milioane de astfel de kituri.

Pe de altă parte, Mossadul ajută acum Ministerul Sănătăţii la crearea unui program şi a unor aplicaţii care să permită gestionarea pandemiei Covid-19.

Israelul a înregistrat până acum 529 de cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, dintre care 516 sunt încă active, şase fiind în stare gravă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările