Mesajul transmis de Trump de ziua lui Kim Jong-un. Reacţia Phenianului

Mesajul transmis de Trump de ziua lui Kim Jong-un. Reacţia Phenianului

Kim Jong Un şi  Donald Trump FOTO EPA EFE

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis un mesaj liderului coreean Kim Jong-un, cu ocazia zilei de naştere, însă răspunsul venit din partea oficialilor nord coreeni nu a fost la nivelul aşteptărilor lui Trump.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Reuters, care citează un comunicat publicat sâmbătă de agenţia de stat KCNA, Coreea de Nord a primit felicitările transmise de preşedintele Trump, dar a anunţat că nu va reveni la masa negocierilor, scrie news.ro.
 
„În ciuda relaţiilor bune dintre lideri, este greşit din partea Statelor Unite să se aştepte la o reluare a negocierilor”, a spus Kim Kye Gwan, consilier la ministerul de Externe nord-coreean.
 
Preşedintele american Donald Trump a devenit, în 2018, primul lider american care s-a întâlnit cu liderul nord-coreean.
 
„Deşi preşedintele Kim Jong Un are sentimente personale bune faţă de preşedintele Trump, acest lucru este, în adevăratul sens al cuvântului, personal”, a mai spus consilierul. „Am fost dezamăgiţi de Statele Unite, fiind prinşi într-un dialog mai mult de un an şi jumătate şi a fost un timp pierdut pentru noi”.
 
Coreea de Nord nu va discuta propuneri precum cele făcute de Trump la ultima întâlnire cu Kim Jong Un de la Hanoi, din februarie 2019, a mai precizat el.
 
Ţara nu va renunţa la instalaţiile nucleare pentru o parţială reducere a sancţiunilor şi va reveni la negocieri doar când SUA vor face concesii.
 
„Reluarea dialogului între Coreea de Nord şi Statele Unite va fi posibilă doar dacă SUA va fi de acord asupra chestiunilor ridicate de Republica Populară, dar ştim bine că SUA nu sunt nici pregătite, nici capabile să facă asta”, a subliniat Kim Kye Gwan.
 
Consilierul a avertizat şi Coreea de Sud să stea departe de relaţiile dintre Nord şi SUA.
 
Coreea de Sud nu ar trebui să intervină în legăturile dintre cele două ţări căutând „să joace un rol de mediator”, a mai spus oficialul.
 
Vineri, un oficial sud-coreean a spus că Trump i-a rugat să transmită un mesaj Coreei de Nord cu urări la aniversare.
 
„Este cumva o obrăznicie din partea Coreei de Sud să se amestece în relaţiile personale dintre Kim Jong Un şi preşedintele Trump”, a mai spus Kim Kye Gwan.
 
El a adăugat că o scrisoare de felicitare a lui Trump a fost primită direct.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: