Mai multe femei decât bărbaţi declară că şi-au schimbat comportamentul pentru a reduce emisiile de carbon

Mai multe femei decât bărbaţi declară că şi-au schimbat comportamentul pentru a reduce emisiile de carbon

FOTO SHUTTERSTOCK

Femeile şi-au schimbat obiceiurile în proporţie mai mare decât bărbaţii pentru a contribui la reducerea emisiilor de carbon, arată un sondaj publicat luni de  Women’s Forum, informează Politico.

Ştiri pe aceeaşi temă

Barometrul privind egalitatea de gen pe aproape 10.000 de persoane din ţările G20 a revelat faptul că mai multe femei decât bărbaţi şi-au schimbat comportamentul ca să reducă emisiile de dioxid de carbon, reciclând (59% versus 51%), cumpărând produse locale (47% versus 43%) şi reducând consumul de apă (41% versus 36%) şi carne (31% versus 26%).
 
Totodată, femeile au manifestat o motivaţie mai puternică decât bărbaţii, a concluzionat Women’s Forum, pentru că ele se gândesc mai mult la îmbunătăţirea vieţii pe Planetă şi cum se va răsfrânge asupra generaţiilor viitoare.
 
De partea cealaltă, bărbaţii sunt mai motivaţi de mărirea taxelor la nivelul cantităţii emisiilor produse.
 
În ce priveşte alte decalaje de gen, raportul a notat că în sectoarele ce privesc schimbările climatice - energie, transporturi şi mediu, bărbaţii domină poziţiile de vârf - Germania (79%), Franţa (71%), Italia (78%) şi Marea Britanie (61%).
 
Chestionarele au documentat şi impactul pandemiei asupra sănătăţii mintale: 69% dintre femei au raportat epuizare, anxietate şi depresie,  faţă de 58% dintre bărbaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările