Liderii din administraţia siriană încep să fie „vânaţi” de rebelii opoziţiei

Liderii din administraţia siriană încep să fie
„vânaţi” de rebelii opoziţiei

Violenţele şi atentatele au devenit un tot mai dese. FOTO: Reuters

Guvernatorul provinciei Hama din centrul Siriei a fost ucis, duminică, într-un atentat cu maşină-capcană, au anunţat surse din televiziunea naţională, atacurile fiind atribuite rebelilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit televiziunii de stat, „teroriştii l-au asasinat pe Anas Abdel Razzaq al-Naem, guvernator al Hama, printr-un atentat cu maşină-capcană în cartierul Jarajima din Hama”, un oraş unde opozanţii au început protestele contra guvernului de la Damasc  înainte ca revoltele să ducă aproape spre un război civil.

Consiliul de miniştrii a afirmat că al-Naem a „murit ca un martir, omorât de grupările criminale”.

Guvernatorul sirian decedat a fost numit în iulie 2011, la patru luni de la începerea revoltei contra puterii centrale, al-Naem înlocuindu-l pe Khaled Abdel-Azis, demis de preşedintele Bashar al-Assad în urma demonstraţiilor masive din oraşul Hama care îl vizau pe preşedintele sirian.

Hama a fost un punct central al protestelor împotriva regimului, în 2011, sute de mii de oameni ieşind în strada înainte de ajungerea forţelor armate în oraş.

Oraşul este, de asemenea, un simbol al revoltei, după ce în 1982 a avut loc represiunea sângeroasă a revoltei realizate de gruparea Fraţii Musulmani care a dus la uciderea a 20.000 de persoane, protestatarii constatându-l pe Hafez al-Assad, tatăl lui Bashar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările